Fehmi Koru Fehmi Koru

Cumhur İttifakı rakibini kendi belirleme yolunda… Rakip cepheyi iki adaydan birine zorluyor…

Gazeteci Fehmi Koru'nun bugünkü (19.11.2022)'' Cumhur İttifakı rakibini kendi belirleme yolunda… Rakip cepheyi iki adaydan birine zorluyor'' başlıklı yazısı.

19 Kasım 2022 | 1.625 okunma

Seçim sandığı tünelin ucundan görünmeye başlayınca, önümüzdeki kısalan vakitte nelerle karşılaşılacağı konusunda üretilen senaryolar da arttı.

Senaryoların bir bölümü, doğal olarak, Millet İttifakı’nı teşkil eden altı parti liderinin rutine dönüşmüş buluşmalarından çıkması beklenen cumhurbaşkanı adayı ile ilgili.

Etrafa kulak verilince, kahve falına bakar gibi, aday isimlerinin telaffuz edildiği bilgisi alınıyor.

Hala adaylıkta en önde giden, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ismi. Vakit daraldıkça ‘6’lı masa’dan bir başka ismin aday çıkartılmasının imkansız hale gelmekte olduğu düşünülüyor.

Öyle düşünenlerden biri de benim. Yedinci bir isim üzerinde uzlaşıldığında, o ismi tanıtmak ve kitlelere benimsetmek bayağı zor olabilir. Zaten Kılıçdaroğlu da bir tek “Ben adayım” demiyor, hal ve tavrıyla, özellikle de söylemiyle, kamuoyu karşısında ‘aday gibi’ duruyor.

CHP adına konuşanlar ‘6’lı masa’ adayının -aday kim olursa olsun- kazanacağına hala inanıyorlar.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
AK Parti’de esas dikkat edilmesi gereken, iktidarın saflarındaki ayrışma… 08 Mayıs 2024 | 24 Okunma İsrail Gazze’yi ve Filistinlileri bitirmeden savaşı bitirir mi? Ateşkese verdiği tepkiden anladığımı özetledim 07 Mayıs 2024 | 1.026 Okunma ‘Türkiye yüzyılı: Maarif modeli’ 100 yıl önceyi mi, yoksa önümüzdeki 100 yılı mı esas alarak çocuklara eğitim vermeyi öngörüyor?  06 Mayıs 2024 | 1.667 Okunma Birileri hep gizli kalacağını sansalar bile, gerçekler gün gelir mutlaka ortaya çıkar  05 Mayıs 2024 | 1.927 Okunma İki liderin görüşmesi sonrasında ortalığa yayılan beklentiler bana neden tuhaf geliyor olabilir? 04 Mayıs 2024 | 1.614 Okunma