Fehmi Koru Fehmi Koru

CIA, MI6, Olof Palme, Mehmet Eymür ve Türkiye-ABD ilişkileri.. Kısa tarihçe..

Sizde öyle bir takıntı var mıdır, bilmem, bende var; birini beğendim mi, yazdığı diğer kitapları okumak, oynadığı diğer filmleri –varsa dizileri– izlemek için özel çaba sarf ediyorum. Mikael...

17 Ekim 2017 | 8.646 okunma

Sizde öyle bir takıntı var mıdır, bilmem, bende var; birini beğendim mi, yazdığı diğer kitapları okumak, oynadığı diğer filmleri –varsa dizileri– izlemek için özel çaba sarf ediyorum.

Mikael Persbrandt adlı İsveçli artistle ‘Beck’ adlı polisiye dizide tanıştım; Beck o değildi, ama Beck’in acar yardımcısıydı. Başarılı dizinin artık devam etmeyeceğine son bölümde onu öldürdüklerinde kanaat getirdim.

Onsuz o dizi çekilmez çünkü.

Önceki gün yeni bir dizide karşıma çıktı Mikael: Hamilton… Bu defa ülkesi İsveç’in James Bondtipi bir ajanı rolünde. IMDB’de yıldız dağıtanlar pek beğenmemişler, notu 5.6; konu onlara ters gelmiştir.

Dizide ‘İslâmcı terör’ CIA güdümünde
CIA’nin ‘İslâmcı terör’ damgası vurulan türden eylemlerin arkasında olabileceği.. CIA’den bir yöneticinin başka istihbarat örgütlerine talimatlar yağdırabileceği.. Amerikalının İsveç istihbarat biriminin başkanını haşlayabileceği.. Batılı izleyicinin aklına pek yatmaz.

Dizinin ikinci bölümünde tam da bu olaylar yaşanıyor.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
İsrail Gazze’yi ve Filistinlileri bitirmeden savaşı bitirir mi? Ateşkese verdiği tepkiden anladığımı özetledim 07 Mayıs 2024 | 90 Okunma ‘Türkiye yüzyılı: Maarif modeli’ 100 yıl önceyi mi, yoksa önümüzdeki 100 yılı mı esas alarak çocuklara eğitim vermeyi öngörüyor?  06 Mayıs 2024 | 1.629 Okunma Birileri hep gizli kalacağını sansalar bile, gerçekler gün gelir mutlaka ortaya çıkar  05 Mayıs 2024 | 1.924 Okunma İki liderin görüşmesi sonrasında ortalığa yayılan beklentiler bana neden tuhaf geliyor olabilir? 04 Mayıs 2024 | 1.609 Okunma CB Erdoğan ile CHP lideri Özel görüşmesi samimi havada geçmiş.. Bu bana yıllar öncenin ‘bahar havası’nı hatırlattı… 03 Mayıs 2024 | 1.260 Okunma