Fehmi Koru Fehmi Koru

CHP başarıyı kutluyor, ama üzerinde düşünmesi gereken hayli nokta var.. Yeni seçmen yüzünden eski seçmen küsebilir de…

İstanbul’un tekrarlanan seçiminde kıyasıya yarışan iki adaydan CHP’li olanın AK Partili adaya farkı, ilkinde 13 bin iken, ikincisinde bu farkın 800 binin üzerine çıkması pek çok yoruma yol açtı...

02 Temmuz 2019 | 6.012 okunma

Yorumların çoğu doğal olarak yenilgiyi tadan taraf üzerinde duruyor.

AK Parti içerisinde çalkantılar olduğu gibi, partinin itibar ettiği kalemler ile yorumcular da yenilginin sebeplerini araştırmakla meşgul. AK Parti lideri de olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan‘ın Japonya dönüşü ilk işinin, seçimle ortaya çıkan tabloyu değiştirmek için neler yapılması gerektiği konusunu ele almak olduğu anlaşılıyor.

CHP durumdan memnun. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu tabanına “Merak etmeyin, 1989 travmasını yaşatmayacağız” mesajını vermekte.

1989’da yapılan yerel seçimde, CHP, İstanbul, Ankara ve İzmir’de belediye başkanlıklarını Anavatan Partisi’nin elinden almış, ancak kötü yönetim ve yolsuzluk iddiaları yüzünden dört yıl sonra hepsini kaybetmişti.

Son seçimde de (31 Mart 2019) CHP 17 ilde büyükşehir belediyelerini kazandı; bunlar arasında Ankara ve İstanbul da var. Benzer hatalar yapılırsa, seçmen bir sonraki seçimde oyunu geri alabilir. Kılıçdaroğlu‘nun ‘travma’ açıklaması CHP’nin buna izin vermeme konusunda ihtiyatlı olacağına işaret ediyor.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
İsrail Gazze’yi ve Filistinlileri bitirmeden savaşı bitirir mi? Ateşkese verdiği tepkiden anladığımı özetledim 07 Mayıs 2024 | 26 Okunma ‘Türkiye yüzyılı: Maarif modeli’ 100 yıl önceyi mi, yoksa önümüzdeki 100 yılı mı esas alarak çocuklara eğitim vermeyi öngörüyor?  06 Mayıs 2024 | 1.619 Okunma Birileri hep gizli kalacağını sansalar bile, gerçekler gün gelir mutlaka ortaya çıkar  05 Mayıs 2024 | 1.922 Okunma İki liderin görüşmesi sonrasında ortalığa yayılan beklentiler bana neden tuhaf geliyor olabilir? 04 Mayıs 2024 | 1.609 Okunma CB Erdoğan ile CHP lideri Özel görüşmesi samimi havada geçmiş.. Bu bana yıllar öncenin ‘bahar havası’nı hatırlattı… 03 Mayıs 2024 | 1.260 Okunma