Fehmi Koru Fehmi Koru

Beklediğim ‘güzellikler’ birbiri peşi sıra geliyor: Naci Ağbal gitti, İstanbul Sözleşmesi feshedildi…

Dünkü yazıma “HDP’nin kapatılması bir başlangıç.. Seçime kadar yapılacak daha başka ‘güzellikler’ var“ başlığını atarken aklıma bir an önümüzdeki hafta...

20 Mart 2021 | 8.053 okunma

Dünkü yazıma “HDP’nin kapatılması bir başlangıç.. Seçime kadar yapılacak daha başka ‘güzellikler’ var“ başlığını atarken aklıma bir an önümüzdeki hafta yapılacak AK Parti kongresi geldi; geldi ama ben “O kadarı çok yakın” deyip başlığı eski halinde bıraktım.

“Seçime kadar” diyeceğime “Kongre’yi bekleyin“ diyebilirmişim…

Eh ne yapalım, benim öngörü ufkum ancak bu kadar…

Piyasaları ürkütmesin diye hafta sonunun beklendiği iki haber okuyacaksınız bugünün gazetelerinde:

İlki şu: Türkiye’nin girişimleriyle başlatıldığı ve son biçimi pazarlıklar sonucu Türkiye’de kotarıldığı için İstanbul’da imzaya açılan ve bu özelliğiyle ‘İstanbul Sözleşmesi’ adıyla anılan Avrupa Konseyi damgalı ve Bakanlar Kurulu onaylı ‘Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aİle İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadele’ amacını isminde taşıyan sözleşme Cumhurbaşkanı kararıyla feshedildi.

Diğeri de en az onun kadar önemli: Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dört ay önce Merkez Bankası başkanlığına atadığı Naci Ağbal’ı görevden aldı. 

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
İsrail Gazze’yi ve Filistinlileri bitirmeden savaşı bitirir mi? Ateşkese verdiği tepkiden anladığımı özetledim 07 Mayıs 2024 | 847 Okunma ‘Türkiye yüzyılı: Maarif modeli’ 100 yıl önceyi mi, yoksa önümüzdeki 100 yılı mı esas alarak çocuklara eğitim vermeyi öngörüyor?  06 Mayıs 2024 | 1.663 Okunma Birileri hep gizli kalacağını sansalar bile, gerçekler gün gelir mutlaka ortaya çıkar  05 Mayıs 2024 | 1.927 Okunma İki liderin görüşmesi sonrasında ortalığa yayılan beklentiler bana neden tuhaf geliyor olabilir? 04 Mayıs 2024 | 1.612 Okunma CB Erdoğan ile CHP lideri Özel görüşmesi samimi havada geçmiş.. Bu bana yıllar öncenin ‘bahar havası’nı hatırlattı… 03 Mayıs 2024 | 1.262 Okunma