Fehmi Koru Fehmi Koru

AK Parti ve ortakları.. Yeni oluşumlar.. Bosphorus Global.. Bayramda ben sustum, herkes konuştu…

Bayram günlerinde ne zaman siyasi içerikli bir soruyla karşılaşsam, herkesin duyacağı şekilde, “Bugün bayram, başka şeyler konuşalım” dedim.

15 Ağustos 2019 | 7.963 okunma

Dört gün boyunca burada görüşlerimi paylaşmaya devam ettim, ama siyaset-dışı konularda; bayram öncesi kendime verdiğim ‘siyasetsiz günler’ sözünü tutmaya ısrarla gayret ettim.

Yine de bulunduğum ortamlarda kulak hizamda siyasetin konuşulmadığı veya konuşulduğunda benim kulaklarımı kapattığım anlamına gelmiyor bu. Tam tersine, ben siyaset konuşmadım ve o sayede bolca başkalarının güncel konularda neler düşündüğünü ilk elden öğrenme fırsatı buldum.

Rusya / Çin

İlk kayda geçireceğim tespit, iktidar partisi sözcülerinin büyük bir hiddetle andıkları yeni arayışların tabanda heyecan uyandırdığı oldu. İnsanlar iki konuda kendilerinin -ve tabii ülkenin de- köşeye sıkıştığını fark ediyorlar: Ekonomi ve dış politika… İki konunun da bugünkü iktidarın kendini bağladığı ve kolayca kurtulamayacağını belli ettiği temel kabuller -biri buna ‘saplantılar’ dedi- yüzünden içinden çıkılamaz hale geldiği görüşü hakim.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
AK Parti’de esas dikkat edilmesi gereken, iktidarın saflarındaki ayrışma… 08 Mayıs 2024 | 614 Okunma İsrail Gazze’yi ve Filistinlileri bitirmeden savaşı bitirir mi? Ateşkese verdiği tepkiden anladığımı özetledim 07 Mayıs 2024 | 1.062 Okunma ‘Türkiye yüzyılı: Maarif modeli’ 100 yıl önceyi mi, yoksa önümüzdeki 100 yılı mı esas alarak çocuklara eğitim vermeyi öngörüyor?  06 Mayıs 2024 | 1.669 Okunma Birileri hep gizli kalacağını sansalar bile, gerçekler gün gelir mutlaka ortaya çıkar  05 Mayıs 2024 | 1.927 Okunma İki liderin görüşmesi sonrasında ortalığa yayılan beklentiler bana neden tuhaf geliyor olabilir? 04 Mayıs 2024 | 1.614 Okunma