Deniz Temur İnternethaber

Momo tehlikesi!

Bir Momo kabusudur sürüp gidiyor! Okulda, yolda, televizyonda herkes Momo tehlikesinden bahsedip duruyor. Amaç çocukları Momo ve benzeri zararlı internet içeriklerinden korumak gibi görünse de konuşulanların çoğu...

13 Mart 2019 | 3.535 okunma

Bir Momo kabusudur sürüp gidiyor!

Okulda, yolda, televizyonda herkes Momo tehlikesinden bahsedip duruyor. Amaç çocukları Momo ve benzeri zararlı internet içeriklerinden korumak gibi görünse de konuşulanların çoğu çocuklar hatta biz yetişkinler için Momo'dan daha tehlikeli durumlar yaratıyor. 

Momo'nun fotoğrafını çocuğuna gösterip 'Bak bu telefonda çıkarsa hemen bana söyle' dediğini anlatan annelere rastlayınca yazmak farz oldu.

Öncelikle Momo sadece bir örnek. İnternet; adı, içeriği ve amacı farklı olan milyonlarca zararlı içerikle dolu. Yani çocuğunuza Momo'nun fotoğrafını göstermek onu zararlı içeriklerden korumaya yetmez, daha fazla korku ve endişe duymasına, biraz daha cesur bir çocuksa da internette Momo'yu aramaya başlamasına neden olmaktan öteye gitmez. 

İnternet artık hayatımızın büyük bir parçası. Onu yasaklamak yada yok saymak çocuğunuzu tehlikelerden korumaz. Önce siz iyi ve bilinçli bir internet kullanıcısı olmalısınız ki çocuğunuzdan bir adım önde olun. İnternet konusunda çocuğundan yardım isteyen bir ebeveynseniz çocuğunuzun interneti ve sanal dünyanın gücünü size karşı kullanması muhtemeldir. Sizin bilmediğinizi bilmesin, siz de kendinizi geliştirin. 

Şunu hatırlayın!

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ebeveynler arasındaki fikir ayrılıkları 29 Aralık 2020 | 94 Okunma Çocuklarda kaka korkusu neden olur işte çözüm yolları 16 Ekim 2020 | 236 Okunma 72 aylık çocuklar için kayıt erteleme RAM raporu nedir? 04 Eylül 2020 | 356 Okunma Çocuğumu okula göndermek istemiyorum diyenler neler yapabilir? 28 Temmuz 2020 | 411 Okunma Ek besine başlarken dikkat edilmesi gereken en büyük hata! 07 Temmuz 2020 | 106 Okunma