Arslan Tekin Yeniçağ Gazetesi

Bir de bu tarafa bakın!

Biz Yunanistan'la barışmıyoruz, barışamıyoruz, barıştırılmıyoruz. Yunanistan'la birleşsek ne olur... Venizelos ve M. Kemal görüşüp konuştular... Biri saldırmış, biri...

07 Eylül 2019 | 138 okunma

Biz Yunanistan'la barışmıyoruz, barışamıyoruz, barıştırılmıyoruz. Yunanistan'la birleşsek ne olur... Venizelos ve M. Kemal görüşüp konuştular... Biri saldırmış, biri püskürtmüştü. İki lider konfederasyon üzerinde bile durdu.

6 Eylül 1955'te Selanik'te, M. Kemal'in baba evinin bombalandığı haberi yayılınca meş'ûm hâdiseler oldu. Rumların işyerleri, evleri yakıldı, insanlar öldü.

Yunan politikacılar itidalli davransalar, Türkiye muhakkak elini uzatacaktır. Halkların birbiriyle derdi olamaz. Yunanistan'ın neredeyse yarısı mübadeleyle Türkiye'den göçürülenler. Yunanistan'da halkta Türkiye hevesini gördüm. Ama içlerinde kin besleyenleri de unutmamak lâzım. Beyinleri sulandırılanlar var. PKK'ya en büyük desteğin Yunan politikacılardan geldiğini bilelim.

Size "Vatan kadındır!" başlıklı yazımda verdiğim sözü yerine getireceğim bugün. Atina'da karşılaştığım PKK dergisi satan militanla konuşmamı vereceğim. (Başkaları da var konuştuklarım. Onlar kaçaklar. Kitapta okursunuz.) 

"Ünlü Akademia'nın önüne doğru yürüyorum. Yol kalabalık... Gelenler, geçenler... Söz arasında 'Kürt' keli­mesi geçen bir ses... Bakıyorum... Önümde bir genç, elin­de bir tomar dergi, gelip geçene uzatıyor.

Türkçe soruyorum:

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 176 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 594 Okunma