8 Mart’ın yıldızı boya kutusundan çıktı

Dünya Kadınlar Günü'nü yine çeşitli etkinliklerle kutladık Ama bana göre içlerinde en çok yüreklere dokunanı, Filli Boya'nın 8 Mart nedeniyle yayınladığı muhteşem reklam filmiydi.Aslında buna...

Dünya Kadınlar Günü'nü yine çeşitli etkinliklerle kutladık Ama bana göre içlerinde en çok yüreklere dokunanı, Filli Boya'nın 8 Mart nedeniyle yayınladığı muhteşem reklam filmiydi.
Aslında buna reklam filmi demek haksızlık olur; 'Vicdan klibi' desek daha doğru.
Filli Boya'nın reklamcıları, ortaya şahane bir eser çıkarmışlar.
Cefakar analar, eşler, sevgililer ve kız kardeşlere yıllardır borçlu olduğumuz teşekkür ve ahde vefayı bir dakikanın içine sığdırmışlar. Çıkmışlar bir Karadeniz köyüne, uzatmışlar mikrofonu milletin gerçek efendilerine... Onlar da fiyakalı plaza aydınlarının süslü püslü klişelerine inat, Anadolu'nun halk bilgelerine özgü o 'net' ifadelerle kadına neden sevgi ve saygı duyulması gerektiğini anlatmışlar.
Biri diyor ki, "Asıl kızları okutmalıyız, kızları..." Diğeri "Kısa şort gymişmiş. İsteyen istediğini giyer, size ne? Burası Türkiye.
Ben özgür bir ülkede yaşıyorum." Öteki, soruyor: "Kadın dövmek de ne oluyor? Sen anneni döver misin?" Hemen her cümlenin içinde, yaşadığımız acı olaylara göndermeler var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İşte Müge Anlı farkı 26 Nisan 2024 | 459 Okunma Ya Barış Manço olmasaydı? 25 Nisan 2024 | 240 Okunma Erkek düşmanı reklamlar (!) 24 Nisan 2024 | 471 Okunma Neredesiniz sahte Atatürkçüler? 23 Nisan 2024 | 255 Okunma Elin garibanı dururken... 21 Nisan 2024 | 153 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar