With friends like these, who needs enemies

ABD ile Türkiye arasındaki mevcut ilişkinin doğasını tarif etmek için İngilizcedeki bu deyimden iyisi bulunamaz herhalde. “Böyle arkadaşlar varken kim düşmana ihtiyaç duyar ki?” şeklinde tercüme edilebilecek...

ABD ile Türkiye arasındaki mevcut ilişkinin doğasını tarif etmek için İngilizcedeki bu deyimden iyisi bulunamaz herhalde. “Böyle arkadaşlar varken kim düşmana ihtiyaç duyar ki?” şeklinde tercüme edilebilecek bu deyim, ABD’den ardı ardına gelen PKK açıklamaları sonrasında Türkiye’nin ABD’ye bakışını özetlemesi açısından da oldukça kullanışlı.

ABD açık bir şekilde PKK’yı destekliyor, bundan utanmıyor, çekinmiyor, yüzü kızarmıyor. Bu desteğini verirken kullandığı meşrulaştırma taktiği ise PKK ve YPG’nin farklı örgütler olduğu iddiası. Bu taktik biraz da yalan söylerken ayağını kaldırmanın yalanı yalan olmaktan çıkardığı şeklindeki inanca benziyor. Oysa dünyada PKK ile YPG’nin aynı şeyler olduğunu en az Türkiye kadar ABD de biliyordur. ABD’nin eski Suriye özel Temsilcisi Robert Ford’un Al Jazeera’ye verdiği röportajda da açıkça itiraf ettiği gibi ‘PKK ile YPG’nin farklı örgütler olduğu iddiası bir safsatadan ibaret’. 
YPG daha ne yapmalı ki PKK ile YPG’nin aynı şeyler olduğu kabul edilmeli? Liderleri tüzüklerinde de belirttikleri gibi Abdullah Öcalan olan YPG’nin Moskova’da Türkiye’ye gözdağı vermek için açtıkları ofiste yine Öcalan’ın resmi “YPG ile PKK farklı şeylerdir” diyen ABD sözcülerine gülümsemekte. Yine tüzüklerinde Öcalan’ın “esaretten kurtarılmasını” en büyük amaçları olarak kaydeden bir örgüt daha ne yapmalı ki ABD bu safsatayı bıraksın? 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye'nin eşsiz katma değeri 07 Aralık 2020 | 222 Okunma Biden sonrası ABD dış politikası 13 Kasım 2020 | 250 Okunma Amerikan seçimleri 06 Kasım 2020 | 124 Okunma Avrupa'da ırkçılık ve İslam karşıtlığı 02 Kasım 2020 | 281 Okunma Seçimler ve ABD'nin küresel pozisyonu 23 Ekim 2020 | 149 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar