Fiber ağlarla örelim anayurdu dört baştan

Türkiye'nin gelecek iddiası, güçlü fiber altyapısız olmaz. Zira fiber, sanal ağlarla ülkeyi donatmanın en yetkin yolu... Gerek 78 milyonun bilgiye ulaşması gerek ekonominin gelişmesi için fiber seferberlik...

Türkiye'nin gelecek iddiası, güçlü fiber altyapısız olmaz. Zira fiber, sanal ağlarla ülkeyi donatmanın en yetkin yolu... Gerek 78 milyonun bilgiye ulaşması gerek ekonominin gelişmesi için fiber seferberlik kaçınılmaz. Tam da bu noktada Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın ifadesiyle "küçük hesapları geride bırakmak" gerekiyor.
Dün Türk Telekom CEO'su Rami Aslan'dan "küçük hesapları" tanımamasını istedim. Söylediği Binali Yıldırım'la örtüşüyor: " Türkiye'yi bölgede dijital üs haline getirebilmek için kesintisiz yatırım kararımız var, 3 yılda 10 milyar lira daha yatırım yaparak dijital devrimi gerçekleştireceğiz."
Bunun için sektördeki diğer aktörlerin de yatırıma katılması şart. Türk Telekom'un mevcut altyapısına talip olmak yerine, fiber ağlarımızı genişletecek yatırımlar yapmayı düşünmek, küçük hesapları terk etmenin ifadesi olur.
Aslan'a göre yüksek kârlı bölgelerde fiber döşemek yanı sıra kırsal alanlar ve otoyollar gibi yatırım fizibilitesinin yüksek olmadığı yerlerde yatırım yapmalı diğer operatörler. Kendilerinin 81 ilde 213 bin km fiber ağ döşediğini hatırlatıyor: "Keşke Ağrı'ya, Mardin'e, Karaman'a, Erzincan'a da yatırım yapsalardı ama yapmadılar."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şeffaf ve güçlü Devlet AŞ 19 Kasım 2018 | 4.683 Okunma Fakir ülke zengin ülke farkına dair 18 Kasım 2018 | 5.969 Okunma Türkiye’nin kadın gücü 16 Kasım 2018 | 4.240 Okunma 2023 için yap-kirala-devret modeli 15 Kasım 2018 | 4.768 Okunma Gençler 1 günü 34 saat hissediyor 14 Kasım 2018 | 5.281 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar