HDP’ye vermişti bu sefer MHP’ye verecek

Geçen gün CHP'li bir akrabama rastladım; bu yıl ligler çok şenlikli geçecek derken nasıl oldu anlamadım, muhabbet geldi siyasete dayandı.Evet, fanatik CHP'liydi ama 7 Haziran seçimlerinde HDP'ye oy vermişti. (“HDP'ye...

Geçen gün CHP'li bir akrabama rastladım; bu yıl ligler çok şenlikli geçecek derken nasıl oldu anlamadım, muhabbet geldi siyasete dayandı.
Evet, fanatik CHP'liydi ama 7 Haziran seçimlerinde HDP'ye oy vermişti. (“HDP'ye verdim” demişti, ben de, “hayırlı olsun” demiştim. Bitmişti. Yani, daha fazla uzatmamıştık.)
Yok hayır, Sayın Bahçeli'nin ifadesiyle, “Boğaz'da oturup viskisini yudumlayıp HDP'ye oy veren şerefsizlerden” değildi.
Viski yerine “aslan sütü” içiyordu ama Boğaz görmeyen bir yerde oturuyordu.
Ben, dedi, bu sefer MHP'ye vereceğim! Şoke oldum; “Hassssss….an abi,” dedim, “sen beni okumaya mı başladın?”
Bir defasında “sen dâhil hiçbir yandaşı okumam ben” demişti. Demek gizli gizli okuyordu.
***
Söz konusu naçizane yazımda, Sayın Bahçeli'nin 7 Haziran seçimleri ardından yaptığı açıklamaya taban tabana zıt, tutarsız tavrı nedeniyle, MHP'nin baraj altında kalma riskinin belirdiğini dercetmiştim.
Erdoğan ve AK Parti düşmanlığıyla malul çevrelerin cenderesine girmiş gibi hareket etmeye başlamıştı.
“Milletin ve devletin bekasını” günlük politik çıkarlara tercih eden o Bahçeli gitmiş yerine tanımakta zorluk çektiğimiz başka bir Bahçeli gelmişti. Sanki birileri el çabukluğuyla “Bahçelileri” değiştirmişti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Özgür Özel’in ‘gizli santrfor’ olarak portresi 25 Nisan 2024 | 3.226 Okunma Cübbeli Ahmet (k.s) onu kime seçti? 24 Nisan 2024 | 6.137 Okunma ABD kime bağlı? 23 Nisan 2024 | 1.958 Okunma Magazin İran’ından mezhep İran’ına 20 Nisan 2024 | 334 Okunma Erdoğan’ın verdiği ayar 18 Nisan 2024 | 1.274 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar