Erdoğan ve Trump o kadar farklı kişiliklere sahipler ki

Bugün Beyaz Saray'da bir araya gelecek olan Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump, birbirlerine hiç benzemeyen çok farklı iki siyasetçidir.ErdoğanTayyip Erdoğan'ın ülkesini ilgilendiren...

Bugün Beyaz Saray'da bir araya gelecek olan Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump, birbirlerine hiç benzemeyen çok farklı iki siyasetçidir.

Erdoğan
Tayyip Erdoğan'ın ülkesini ilgilendiren durumlarda nasıl davranacağı bellidir.
Türkiye'nin çıkarları söz konusu olduğunda taviz vermeyen bir tutum sergilediğini defalarca gördük.
Türkiye'yi teslimiyetçi bir dış politikadan çıkardığı için, Avrupa ve Amerikan medyasında boy hedefi olduğu da biliniyor.
Ve en önemlisi de Erdoğan Trump'la görüşürken, arkasında Türk halkının desteğinin bulunduğu gerçeği unutulmamalıdır.

Trump
Donald Trump ise henüz ana çizgisi belirlenmemiş, bir dediği diğer dediği ile uymayan, anlık öfkelerle yanlış kararlara imza atabilecek bir portre sergilemektedir. Üstelik başkanlığını henüz herkese kabul ettirememiştir.
Kampanyada Çin'e öfke Rusya'ya sevgi seslendirmiş, seçildikten sonra ise Çin'le kucaklaşıp, Rusya ile mesafeli politika izlemiştir. Onun için ülkelerin demokrasi pratiğinin önemi yoktur. Nitekim Mısır'ın Sisi'sini övgülere boğmuş, ilk dış seyahatinde ise Suudi Arabistan'ı listesine almıştır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 554 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 574 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 656 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.882 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 536 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar