Yeni kabine ve 2023 siyasetçileri

Önceki gün, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayladığı yeni hükümette kimlerin yer aldığını Başbakan Ahmet Davutoğlu açıkladı. O an heyecanla bekleniyordu çünkü toplum...

Önceki gün, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayladığı yeni hükümette kimlerin yer aldığını Başbakan Ahmet Davutoğlu açıkladı. O an heyecanla bekleniyordu çünkü toplum, Türkiye'nin 2.5 yıldır yaşadığı kuşatmalardan, kurulan tezgâhlardan kurtarılmasını ve tıpkı "ilk günkü gibi" yeni bir aşkla, ikinci bir "dönüşüm seferberliği" istiyordu. Bu yüzden AK Parti'yi, kimseye muhtaç etmeden yeniden tek başına iktidar yaptı.
Yeni hükümet işte bu talebe bir cevap niteliğinde. Kabine, 13 yıllık AK Parti tecrübesiyle "Yeni Türkiye" dinamizminin bir sentezi gibi. Daha önce AK Parti hükümetlerinde yer alan bakanların performansı biliniyor. Bu nedenle dikkatler, yeni kabinede, Mustafa Elitaş,Berat Albayrak, Süleyman Soylu, Sema Ramazanoğlu, Fatma Güldemet Sarı, Mahir Ünal,Bülent Tüfenkçi ve Naci Ağbal gibi yeni isimler üzerinde olacak.
Bir anlamda geleceğin siyasetçileri diyebileceğimiz bu isimlerden, finans ve enerji alanındaki birikimi, özel sektördeki başarısı ve yeni bakış açısıyla Berat Albayrak'ın, toplumun üreten ve çalışan kesimleriyle devlet ilişkisine yeni ufuklarla yeni boyut kazandıracak Süleyman Soylu'nun, turizm ve kültür alanında yeni sentezlerin oluşmasına yol açacak vizyonuyla Mahir Ünal'ın, bürokratik hantal yapıya neşter atılması gerektiğini söyleyen ve kurumsal değişim ihtiyacını içerden seslendiren Naci Ağbal'ın performansları dikkatle izlenecek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Postmodern Altılı Masa 25 Nisan 2024 | 1.751 Okunma Uğur Dündar’ın öfkesi 23 Nisan 2024 | 4.617 Okunma Filistin davasında yeni dönem 22 Nisan 2024 | 1.423 Okunma CHP’de İmamoğlu vesayeti bitti mi? 21 Nisan 2024 | 729 Okunma Sivil dalga 20 Nisan 2024 | 547 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar