CHP’de önseçim kimlerin önünü açtı?

Merakla beklenen CHP'deki ön seçim bitti ama ortaya koyduğu tablo çok tartışılacak görünüyor. O tartışmaya geçmeden CHP'nin üyeler üzerinden önseçim yapacak noktaya gelmesinin önemli olduğunu...

Merakla beklenen CHP'deki ön seçim bitti ama ortaya koyduğu tablo çok tartışılacak görünüyor. O tartışmaya geçmeden CHP'nin üyeler üzerinden önseçim yapacak noktaya gelmesinin önemli olduğunu vurgulayalım.
Daha 2010'lardan itibaren statükocu soldan kurtulmak için partilerin yeni yöntemler denemesi gerektiğini önermiş ve şöyle demiştim: "CHP'liler 'çarşaf liste mi yoksa blok liste mi olsun' diye tartışırken AB'nin solu, bırakın delegeleri o bölgede partiye üye olan herkesin, hatta oy verecek halkın kararıyla adaylarını belirliyor."
Nihayet 4 yıl sonra CHP o noktaya geldi. Bu sık sık söyledikleri "Demokrasi sadece sandıktan ibaret değildir" sözünü de tekzip eden bir durum. Öyle ya, CHP'nin yüzde elliye yakın adayının sandıkla belirlenmesi"demokrasi şöleni" olarak niteleniyorsa, her halde Türkiye genelinde milyonların katıldığı sandıktan çıkan sonuca da öyle bakılacak. Siyasetin itibar kazanması açısından yeni bir durum bu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Postmodern Altılı Masa 25 Nisan 2024 | 1.757 Okunma Uğur Dündar’ın öfkesi 23 Nisan 2024 | 4.618 Okunma Filistin davasında yeni dönem 22 Nisan 2024 | 1.423 Okunma CHP’de İmamoğlu vesayeti bitti mi? 21 Nisan 2024 | 729 Okunma Sivil dalga 20 Nisan 2024 | 547 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar