“Trump, Erdoğan’ı ikna etmek zorunda..”

Başlıktaki sözcük, Obama döneminde Dışişleri Bakan Yardımcılığı ve Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanlığı yapmış Antony J. Blinken'e ait.. Yani adam önemli..The New York Times'da...

Başlıktaki sözcük, Obama döneminde Dışişleri Bakan Yardımcılığı ve Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanlığı yapmış Antony J. Blinken'e ait.. Yani adam önemli..
The New York Times'da fevkalade ilginç bir makale yazdı. Oldukça uzun ve ayrıntılı. Ben, Türkiye ile doğrudan ilgili bölüme değineceğim.

***
Trump, IŞİD sorununun en hızlı şekilde bitirilmesi için Pentagon'a talimat verdi, biliyorsunuz.
Blinken "Yapılacak ilk iş Rakka'yı IŞİD'in elinden geri almak. Bugün ABD ile birlikte Rakka'yı muhasara eden güçler, Özgür Suriye Ordusu, Suriye Kürtleri ve Nato Müttefikimiz Türkiye. Suriyeli muhalifler ve Suriyeli Kürtleri silahlandırabilirsek Rakka kurtulur, Hilafet ilan eden IŞİD büyük darbe alır" diyor.
Ama Türkiye, sonunda PKK'nın eline geçtiği için Suriye Kürtleri'nin silahlanmasına ve IŞİD savaşına katılmasına şiddetle muhalif. O zaman nasıl olacak çözüm..
Blinken "Dışişleri Bakan Yardımcılığı yaptığım dönemde Türk meslektaşlarımla hep temasta oldum. Onları yakından tanıyorum. Trump'ın çözüm için Recep Tayyip Erdoğan'ı ikna etmesi, bunun için de tüm diplomatik yeteneklerini bir sanatçı gibi kullanması gerekir" diyor. Sonra Başkan'ın yapması gereken şeyleri madde madde sayıyor..
Okuyalım..
"1- Başkan Trump bugün için en acil işinin IŞİD'i yenmek olduğunu açıkça ifade etmeli. 'Rakka daha fazla bekleyemez' demeli.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 274 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 357 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 257 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar