Efsane gazeteci 80 yaşında!.

Bugünküler, onun adını bile bilmez.. Ama benim kuşağımın efsanesiydi. Çünkü bütün gençlerin gözbebeğiydi.Önce Milliyet Gazetesinde haftalık "Müzik" sayfası ile başlamıştı...

Bugünküler, onun adını bile bilmez.. Ama benim kuşağımın efsanesiydi. Çünkü bütün gençlerin gözbebeğiydi.
Önce Milliyet Gazetesinde haftalık "Müzik" sayfası ile başlamıştı işe. Ülkenin ilk ciddi plak listelerini o sayfada görürdük. Büyük kentlerin en büyük plakçılarından alırdı satış rakamlarını ve en gerçekçi listeyi yapardı. İlgi o kadar büyük oldu ki, o sayfa, efsane gençlik dergisi Hey'e dönüştü. Bu defa Genel Yayın Müdürü'ydü. Deneyimli bir gazeteci ve dergici olarak söyleyeyim.. Türkiye'de bir daha Hey düzeyinde bir haftalık gençlik dergisi yayınlanmadı.
Ardından ülkeyi kasıp kavuran, Türkiye'ye bir yığın müzisyen, yıldız armağan eden "Türkiye Liselerarası Hafif Müzik Yarışması"nı kurdu.
Onu en iyi tanıyanlardan biriyim..
Çünkü kuzenimdi. Üniversite yıllarımda, yazları İstanbul'a gelir, onda kalırdım.
Moda'da.. O yıllar İstanbul'un en güzel, en "Moda" semtinde.. Dünyanın en güzel kahvaltılarını hazırlar, o kahvaltılara en ünlü sanatçıları davet ederdi. Ankaralı bir genç için ne demek, bir düşünün..
İstanbul yaşamını en iyi bilenlerdendi.
Harika günler geceler yaşadık, onunla..
Şimdi nerden çıktı bunlar, diyeceksiniz..
Bir mektup aldım, yıllanmış dostlardan biri, gazeteci Hulusi Tunca yazmış..
"Hıncal Ağabey, biliyor musun, Doğan Ağabey, geçen hafta 80 yaşına bastı" diyordu.. Yıllarca kardeş gibi yaşadığımız kuzenimin doğum gününü bana Hulusi hatırlatıyor, iyi mi?.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 274 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 357 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 257 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar