Er Meydanı’ndan “Muhteşem” mesaj!..

Pazar akşam üzeri, beş buçuk sularında, 655 yıldan beri devam eden hem de nasıl geleneksel, hem de nasıl tarihi Kırkpınar Güreşlerinin baş pehlivanlık finalini izlemek için canlı yayın yapan NTV Spor'u...

Pazar akşam üzeri, beş buçuk sularında, 655 yıldan beri devam eden hem de nasıl geleneksel, hem de nasıl tarihi Kırkpınar Güreşlerinin baş pehlivanlık finalini izlemek için canlı yayın yapan NTV Spor'u açtığımda gözlerimi yaşartan bir manzara ile karşılaştım..
Meydan, ses düzeninden gelen "Onuncu Yıl Marşı" ile inliyordu.
Görüntüde, Şeref Tribünü'nde yan yana duran iki kişi vardı.
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan. İkisi de ayaktaydı ve ikisi de elindeki Türk bayrağını sallayarak, marşa tempo tutuyordu..
Bu görüntünün güzelliği ve özelliği ne?.
Yan yana duran bu iki insan, aslında iki siyasi lider.. Biri Ak Parti'nin bakanı.. Öteki CHP'li.. Edirne Belediye Başkanı..
Bu ikisini yan yana, bu ikisini ayni marşa, hem de Onuncu Yıl Marşı'na ayni duygularla tempo tutarken görmeyi, geçen hafta hayal bile edebilir miydik?.
İşte başta Cumhurbaşkanı, Başbakan'ın haykırdığı "Gün birlik, beraberlik, kardeşlik günüdür" mesajının yerli yerine ulaştığının görüntüsü bu..
..Ve daha ötesi.. Yakın tarihte yaşanan tatsız bir geceden sonra, 78 milyonun ortak coşkusu Onuncu Yıl Marşı, bir gurubun tekeline girmiş, o guruptan olmayanlar da, marştan uzak durmaya başlamışlardı.
15 Temmuz girişimi ilk andan itibaren birleşen halkın müdahalesi ile bastırılırken, taşlar da yerli yerine oturdu ve "Onuncu Yıl Marşı" işte, her düşünceden, her fikirden insanı ile "Sine-i Millet"e geri döndü.. 78 milyonun marşı oldu yeniden..
Ardından Cazgır geldi Er Meydanı'nın ortasına ve "Açılış"ı yaptı!..
"Vurun davullar kocaman kocaman!..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 274 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 357 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 257 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar