"İmparatorların Namus Borcu!.."

"Bizans tarihin en önemli olaylarından biri.Geçen haftalarda tanıttığım Patrik Sergius için devletin geleceği her şeyin önünde olmuş" diyor Üstat Radi Dikici ve tarihi öyküsüne geçen...

"Bizans tarihin en önemli olaylarından biri.
Geçen haftalarda tanıttığım Patrik Sergius için devletin geleceği her şeyin önünde olmuş" diyor Üstat Radi Dikici ve tarihi öyküsüne geçen hafta kaldığımız yerden devam ediyor..
Hazinesini sıfırlamış Roma İmparator'unun imdadına Patrik Sergius yetişmiş "Patrikhane hazinesini emrinize verelim" teklifi yapmıştı, geçen hafta.. 

***


"Majesteleri depo oldukça büyük. Normal giriş kapısının dışında gizli bir geçidi var. Şimdi bu gizli geçitten girmek için ayağınızın altındaki kilimi kaldırmalıyım..."
Patrik Sergius ayağa kalktı. Belinden bir anahtar destesi çıkartıp ofisin kapısını kilitledi.
Heraklius da ayağa kalkmıştı. Sergius kilimi kenara çekti. Heraklius dikkatle baktı, aşağıya inişi gösteren herhangi bir emare göremedi.
Odanın kaplaması bir bütün gibi duruyordu.
Sergius eğilip bir noktaya dokundu. Dokunduğu noktayı gösterecek bir iz de yoktu. Kapak olduğu anlaşılan bir bölüm yavaş yavaş aşağıya doğru indi ve sonra taban döşemesinin içinde yok oldu.
Ortaya rahatça inilebilecek bir merdiven çıktı.
Aşağıdan, kapalı alanlarda olması muhtemel bir küf kokusu da gelmiyordu.
Sergius doğrularak duvardan bir meşale aldı ve onu yanan bir mumla tutuşturdu. "Majesteleri, müsaade ederseniz ben önden gidip size yol göstereyim."
Yarı dönen merdivenden yaklaşık otuz basamak kadar indiler. Burası gerçekten çok büyük bir depoydu. Hafif bir esinti vardı. Anlaşılan iyi havalandırılıyordu. Belki yüzden fazla büyük sandık vardı. İleride diğerlerinden daha büyük bir sandık vardı ve Sergius oraya doğru yürüdü, arkasından da Heraklius...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 274 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 357 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 257 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar