Füze çeliği

Suriye’deki Esed rejiminin kimyasal silah kullanmasını kendi güvenliğine karşı bir tehdit olarak gördüğünü ilan eden Amerika Birleşik Devletleri, bu rejime ait bir hava üssünü füzelerle vurdu. Şimdi...

Suriye’deki Esed rejiminin kimyasal silah kullanmasını kendi güvenliğine karşı bir tehdit olarak gördüğünü ilan eden Amerika Birleşik Devletleri, bu rejime ait bir hava üssünü füzelerle vurdu.

Şimdi ABD’nin ne kadar ileri gideceği veya gitmeyeceğiz, Rusya’nın ne yapacağı veya yapmayacağı tartışılıyor.

Rusya’nın Esed’e sunduğu hava savunma sisteminin ne işe yaradığı, işe yarayıp yaramadığı, ne kadar yaradığı veya yaramadığı da tartışma konusu.

ROKETSAN Genel Müdür Yardımcısı Abdullah Hayri Torun, Manavgat Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından düzenlenen bir toplantıda yaptığı konuşmada, bu tartışmaya şöyle bir katkıda bulundu:

Rus savunma sistemleri karşılayamaz diye bir olay yok. Demek ki hava savunma sistemleri kapatıldı, onlar da geçti. Çünkü bir füzenin geldiğini hava savunma sistemi 400 kilometre önceden bilir. 400 kilometre önceden çıktığını görür, kendi menziline geldiği zaman imha eder.

Haberciler, Torun’ın bu mühim iddiasına haliyle büyük ilgi gösterdiler.

Aynı konuşmada söylediği çok daha mühim bir şey ise basın-yayın organlarında hiç öne çıkarılmadı ve satır aralarında kaybolup gitti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu mudur? 15 Nisan 2024 | 4.187 Okunma Ne diyordu David Tonoyan? 25 Mart 2024 | 935 Okunma Nüfusumuz erimeye yüz tutarken 12 Şubat 2024 | 916 Okunma Amerika Bölünmüş Devletleri 29 Ocak 2024 | 1.460 Okunma Fahreddin Paşa Sokağı 01 Ocak 2024 | 1.024 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar