Çocukların ahı, yıkar padişahları

UNICEF’in “Cepheler arasındaki çocuklar” adlı 2015 yılı raporuna göre dünya çapında çocuklara karşı işlenen suçlar ‘facia’ seviyesine ulaşmış.Birleşmiş Milletler...

UNICEF’in “Cepheler arasındaki çocuklar” adlı 2015 yılı raporuna göre dünya çapında çocuklara karşı işlenen suçlar ‘facia’ seviyesine ulaşmış.
Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu (UNICEF), dünyada çocuk haklarının savunucusu olarak biliniyor.

UNICEF’in bu hedefe ne ölçüde yaklaştığı ya da başarılı olup olmadığı ayrı bir tartışma konusu olabilir. Fakat, dünya çocuklarının durumunu ortaya koymayı hedefleyen rapor gerçekten de ürkütücü.

Raporda, öldürülen, sakat bırakılan, kaçırılan, köle olarak kullanılan ve yerinden yurdundan edilen çocuklardan bahsediliyor. Hem de binlerce değil, milyonlarca çocuk söz konusu. Yaklaşık 21 milyon çocuk Suriye, Irak, Güney Sudan, Orta Afrika Cumhuriyeti ve Yemen’de savaşın ve çatışmaların pençesinde insanca bir hayat mücadelesi veriyor. Raporta, terör örgütlerinin uluslar arası toplumun dikkatini çekmek için insan hakları prensiplerini sürekli ve bilinçli olarak çiğnediği de ifade edilmiş.

UNICEF uzmanlarından biri, “2014’te dünya çapında milyonlarca çocuk ve bu çocukların aileleri şiddete uğradı. Çocuklar yataklarında, okullarında bombalara maruz kaldı, kaçırıldı, öldürüldü, istismara uğradı ve yaşlarına bakılmaksızın askere alındı” demiş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar