Halkın iktidarı perçinleniyor

Türkiye hatırı sayılır bir süredir bir "hâkim parti" tarafından yönetiliyor. Bakmayın birilerinin bunu olumsuz bir güç temerküzü yahut otoriterleşme süreci olarak görmesine. Bu durum aynı zamanda siyasal...

Türkiye hatırı sayılır bir süredir bir "hâkim parti" tarafından yönetiliyor. Bakmayın birilerinin bunu olumsuz bir güç temerküzü yahut otoriterleşme süreci olarak görmesine. Bu durum aynı zamanda siyasal iktidarın süreç içinde hatalarından ders alarak yönetim becerilerini geliştirmesi, yıllara sari projelerini hayata geçirebilmesi, uzun vadeli planlar yapabilmesi ve politikalarını bu planlar ekseninde şekillendirebilmesi anlamına geliyor.
2002'den bu yana Türkiye Erdoğan'ın liderliğinde kapsamlı bir siyasal dönüşüm yaşıyor. Bu dönüşüm sürecinin çok büyük engelleri aşarak bugünlere geldiği hepimizin malumu. 15 Temmuz darbe girişimi bu dönüşümü durdurmaya ve süreci geriye çevirmeye yönelikti. Başarılı olamadı.
Türkiye'nin, son derece güçlü bir toplumsal tabana dayanan ve Erdoğan liderliğinde seyreden siyasal dönüşüm süreci bugün de devam ediyor. Elbette terör saldırılarıyla ve sistematik finansal ataklarla bugün de bu dönüşüm süreci engellenmeye çalışılıyor.
Türkiye'nin son 15 yılda yaşadığı dönüşüm devasa bir dönüşümdür. Bir aralar birileri bu dönüşüme "sessiz devrim" demişti. Esasında ortada bir "devrim" yok. Toplumsal rızaya ve talebe dayalı kapsamlı bir dönüşüm süreci var karşımızda. Bu bağlamda karşımızdaki ne "sessiz" bir şey, ne de "devrim." Son derece açık ve görünür, tedrici şekilde ilerleyen bir dönüşüm süreci ile karşı karşıyayız.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başkan Erdoğan’ın Afrika ziyareti 25 Temmuz 2018 | 7.773 Okunma Bu zulüm düzeni yıkılacak elbet 23 Temmuz 2018 | 5.908 Okunma İsrail’in tehlikeli oyunu 21 Temmuz 2018 | 4.748 Okunma Kendi sesimize kulak verelim, dış seslere değil 19 Temmuz 2018 | 4.800 Okunma Hesaplaşmamız sürmeli 18 Temmuz 2018 | 6.286 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar