Hanginizin oyu gizli?

Artık çok fazla kalmadı.. Ama yine de TBMM’deki kavga-gürültünün ana nedeni olarak, oyların açık verilmesini gösteriyorlar.. Deniyor ki; “Ak Partililer, oylarını göstere göstere veriyor...

Artık çok fazla kalmadı.. Ama yine de TBMM’deki kavga-gürültünün ana nedeni olarak, oyların açık verilmesini gösteriyorlar.. Deniyor ki; “Ak Partililer, oylarını göstere göstere veriyor, dolayısıyla yasayı açıkça ihlâl ediyorlar”.. Değerli dostlar anayasa değişikliği oylamasında gizli oy kullanılır, bu doğru.. Fakat“gizli oy” demek,“..kapanılır odaya, kimseye gösterilmez, birisi bilirse oylama geçersiz sayılır” demek değildir.. Gizli oy demek, kimse oyunu açıklamaya mecbur bırakılamaz demektir.. Bağlayıcı grup kararı alınamaz.. Parti yönetimiyle, bakan yahut başbakan tesiriyle oy kullanılamaz demektir.. Ak Partili vekiller içinden, ne oy verdiğini açıklamak istemeyen, açıklamıyor.. Açıklamak isteyenin ağzını burnunu niye kırıyorsunuz ki?.. Gelin “gizli oy fetişistleri”, söyleyin bana.. CHP’lilerin ne oy verdiğini biliyor muyuz?..“Hayır” oyu verdiler değil mi?.. Eee?.. Nerede kaldı bu işin gizliliği?.. Devlet Bahçeli; “bir oyum var o da evet” demedi mi?.. Kemal Kılıçdaroğlu, oylamaya katılmayarak, bir tercihte bulunmuş olmadı mı?.. Demek ki bu oylar gizli falan değil.. Numara yapmayın..

TBMM’nin itibarsızlaştırılması tezgahı

Bu tezgahı en son 28 Şubat sürecinde yapmışlardı.. TBMM’nin itibarsızlaştırılması operasyonu.. Hatırlasanıza anketler yayınlanırdı.. “En güvenilir kurum” anketleri.. Her seferinde “Ordu” çıkması tesadüf müydü zannediyorsunuz?..

O vakitler, evvelâ milletvekili itibarsızlaştırıldı.. Dolayısıyla meclis..  Millet iradesinin en yüce tecelligâhı Gazi Meclis, iş emanet edilecek bir yer olmaktan uzak gösterildi.. Hükümet çıkaramayan, Cumhurbaşkanı seçemeyen, yasa bile yapamayan bir istikrarsızlık sembolü.. ‘Ordu göreve’ bu şartlarda davet edildi..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİR GARİP ÇANKIRI 11 Mart 2024 | 83 Okunma Demokrasiyi Gerçekten de çok mu seviyoruz? 03 Ocak 2024 | 194 Okunma Hasan Abi Yaşasaydı ve Görseydi! 31 Aralık 2023 | 113 Okunma Federasyon Tartışması Yapıldı ve Tartışmayı İsteyenler Kaybetti 27 Aralık 2023 | 1.968 Okunma DEM Parti'ye Kapatma Davası Açılması İçin Daha Ne Bekleniyor? 25 Aralık 2023 | 250 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar