Suriye’de ateşkese sûîkast

Rus uçağının düşürülmesiyle bozulan ilişkilerin düzeltilmesine doğru olumlu mesajların verildiği vetirede, Rusya Büyükelçisinin Ankara’nın ortasında suikasta uğramasıyla Türkiye...

Rus uçağının düşürülmesiyle bozulan ilişkilerin düzeltilmesine doğru olumlu mesajların verildiği vetirede, Rusya Büyükelçisinin Ankara’nın ortasında suikasta uğramasıyla Türkiye – Rusya ilişkilerinin yeniden koparılmasının kasdedildiği âşikâr.
Suikastın, Türkiye ile Rusya’nın Suriye’de “insanî yardım koridoru”nu oluşturmakta anlaştıkları ve tam da Moskova’da Türkiye, Rusya ve İran dışişleri bakanlarının Halep’te mâsum sivillerin tahliyesini, ateşkes ve barışı görüşmelerinden bir gün önce olması menhus maksadı deşifre ediyor.

Maksadın, son dönemde kısmen onarılan ilişkileri bozmak; Türkiye’nin, Şam yönetimiyle irtibatlı iki önemli komşusu Rusya ve İran’la ortak mutâbakatla öncelikle Halep’te kalıcı ateşkesle siyasî çözümün önünün açılmasını önlemek olduğu ortada.

TÜRKİYE – RUSYA - İRAN İŞBİRLİĞİNİ BOZMAK

Nitekim daha ilk saatte Rusya Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komitesi Başkan Yardımcısı Frants Klintseviç’in “Türkiye ile Rusya’yı karşı karşıya getirmek istiyorlar” mesajı ile Rusya Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Aleksy Puşkov’un “Uçağımızı düşüren yapıyla bu suikastı yaptıran aynı” demeci, Rusya’nın suikastla kurulmak istenen tuzağın farkında olduğunun işâreti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Fikri hezeyanlaştıran” siyasî manipülasyonlar 06 Mayıs 2018 | 275 Okunma İktidarınki “hamle,” muhalefetinki “hülle ve hîle”! 29 Nisan 2018 | 188 Okunma “Suriye’nin politikası”nın garabetleri 22 Nisan 2018 | 184 Okunma Bu ne rest, bu ne Patriot müzâkeresi! 08 Nisan 2018 | 211 Okunma Soruşturmalar sulandırılıyor 25 Mart 2018 | 349 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar