Söylem değil, ciddi önlem

Son bir buçuk yılda sivil, asker ve polislerin hedef alındığı 32 canlı bomba ve bombalı araç terör saldırısında 363’ü sivil 460 vatandaş can vermiş, iki binden fazlası yaralanmış. Böyle...

Son bir buçuk yılda sivil, asker ve polislerin hedef alındığı 32 canlı bomba ve bombalı araç terör saldırısında 363’ü sivil 460 vatandaş can vermiş, iki binden fazlası yaralanmış.

Böyle bir tabloda televizyonlara çıkan çoğu iktidara “iliştirilmiş uzmanlar”, medya yorumcuları, “terör bitiyor” nakaratını tekrarlıyorlar. 

MEDYATİK TERÖR ÇARPITMALARI

Şu garabete bakın ki, devletin onlarca kanalında, patronların televizyonlarında, resmi ve özel ajanslarda, gazetelerde siyasi iktidara övgülerin ötesine geçilmiyor; ciddi bir analiz yapılmıyor.   

Bu hale nasıl gelindiği, niye terörün tırmanıp yaygınlaştığı sorulmuyor. Her birinde onlarca-yüzlerce insanımızın katledildiği terör saldırılarının araştırılmasına dair muhalefetin Meclis’e verdiği önergelerin iktidar grubunca reddedilmesinin sebebi soruşturulmuyor.

Tek yönlü algı operasyonu o denli ki, “terör programları” bile iktidarın propagandası aracına dönüştürülüyor. On dört yıllık iktidara en ufak bir eleştiri getirenler suçlanıyor. 

Düşülen vartada her kanlı terör saldırısından sonra iktidar cânibinden, “terör can çekişiyor” mesajları veriliyor. Her defasında, “Şehitlerin kanı yerde kalmayacak, hesabı mutlaka sorulacak!” “Bunlar son çırpınışlar”, “Terörün sonu geldi” lâfları ediliyor. 

Oysa katliam gibi terör saldırılarının sürmesi, terörün bitmediğini, gerilemediğini, tam tersine daha da azdığını ortaya koyuyor. Siyasetin, Meclis’in, muhalefetin dışlandığı, kapalı kapılar arkasında yanlış eksene oturtularak bağlamından koparılan “çözüm süreci”nde hızlanan dağa çıkışlar sürüyor. 

Her operasyon sonrasında “etkisiz hale getirilen teröristler”in sayısı verilse de, dağa çıkışların bunun birkaç katı olduğu, PKK’dan IŞİD’e örgütlerin hala militan devşirdiği vakıasının üstü örtülüyor. 

TERÖR BİTMİYOR, ARTIYOR!

Devletin terörle mücadeledeki başarısızlığı ortada. 

Genelkurmay eski Başkanı Başbuğ’un, 6 Temmuz 2010’da, “1984’ten 2010’a kadar 26

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Fikri hezeyanlaştıran” siyasî manipülasyonlar 06 Mayıs 2018 | 275 Okunma İktidarınki “hamle,” muhalefetinki “hülle ve hîle”! 29 Nisan 2018 | 188 Okunma “Suriye’nin politikası”nın garabetleri 22 Nisan 2018 | 184 Okunma Bu ne rest, bu ne Patriot müzâkeresi! 08 Nisan 2018 | 211 Okunma Soruşturmalar sulandırılıyor 25 Mart 2018 | 349 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar