Ankara’nın ne zoru var?

Türkiye’nin terör ve kaos ortamına sürüklendiği, Meclis’in artan terör olayları ve operasyonlarının görüşülmesi için son olağanüstü toplantısında muhalefetin yanısıra iktidar...

Türkiye’nin terör ve kaos ortamına sürüklendiği, Meclis’in artan terör olayları ve operasyonlarının görüşülmesi için son olağanüstü toplantısında muhalefetin yanısıra iktidar partisince de itiraf edildi.
Başbakan’ın PKK’dan IŞİD’e terör örgütlerini nazara vermesinin ardından, hükûmet adına Başbakan Yardımcısı Arınç’ın Meclis’te son günlerde “Çözüm süreci’nin devam edip etmediği, edecekse nasıl edeceği, sona erip ermediği” konusunda muhalefetten gelen özellikle esasa yönelik eleştirilere dikkat çekip, “Bugün görüyoruz ki bu eleştiriler büyük ölçüde haklıdır” bunun açık ikrarı.

Ne var ki bu süreçte birçok çelişki yaşanıyor. Seçimden sonra karşılıklı rest, tahrik, tehdit ve şantajlarla tırmandırılan terör ve şiddetle polis ve askere saldırıların sürüp şehid haberleri peşpeşe gelirken, hükûmet sözcüsünün ifâdesiyle “giderek tırmanan terör olaylarının nedenlerinin araştırılması ve gerekli tedbirlerin alınması Meclis araştırması komisyonu”nu AKP grubunca kabul edilmemesi yaman çelişkilerin başında geliyor.

Bir başka yaman çelişki, MHP sözcüsünün Meclis kürsüsünde AKP hükûmetinin başta Müslüman komşu Suriye olmak üzere Orta Doğu iç savaşından türeyen terörün, hükûmetin ufuksuz ve öngörüsüz politikalarla “Suriye’yi Afganistanlaştırıp Türkiye’yi de Pakistanlaştırdığı”ndan şikâyetine karşılık, başta PKK ve IŞİD olmak üzere terörü araştıracak sözkonusu komisyonun kurulmamasının -Meclis başkanlığı seçimindeki gibi- yine MHP’nin ‘çekimser’ desteğiyle sağlanması.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Fikri hezeyanlaştıran” siyasî manipülasyonlar 06 Mayıs 2018 | 275 Okunma İktidarınki “hamle,” muhalefetinki “hülle ve hîle”! 29 Nisan 2018 | 188 Okunma “Suriye’nin politikası”nın garabetleri 22 Nisan 2018 | 184 Okunma Bu ne rest, bu ne Patriot müzâkeresi! 08 Nisan 2018 | 211 Okunma Soruşturmalar sulandırılıyor 25 Mart 2018 | 349 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar