Ankara’nın askerî müdahale ısrarı...

Ankara’da siyasî iktidarın Suriye’ye müdahaleye ısrar ettiği ve hatta koalisyon denklemlerinin de bu hesapla kurulduğu belirtiliyor. Türkiye adım adım Suriye’deki savaşa müheyya hale getiriliyor.Lider tâlimatıyla...

Ankara’da siyasî iktidarın Suriye’ye müdahaleye ısrar ettiği ve hatta koalisyon denklemlerinin de bu hesapla kurulduğu belirtiliyor. Türkiye adım adım Suriye’deki savaşa müheyya hale getiriliyor.
Lider tâlimatıyla MHP’nin Meclis Başkanlığında muhalefetin adayına destek vermeyip iktidar adayının seçilmesine sebebiyet vermesinin altında “Suriye plânı” olduğu ve hatta hükûmetin Suriye’ye girme hevesini kamçıladığı açık açık konuşuluyor.

Gelinen noktada, MHP’li vekillerin boş oy vermekle AKP’ye arka çıkıp adayını seçtirmesinin muhtemel bir AKP-MHP “savaş ve müdahale koalisyonu”na zemin oluşturduğu tartışmaları ortasında, Bahçeli’nin Suriye’ye askeri müdahalede Saray ve hükûmete “Türkiye, hiçbir uluslar arası kararı ve desteği beklemeden nefsi müdafaa için Suriye”ye girin!” çağrısıyla açığa çıkmış.

Keza mevcut “tezkere”nin Suriye’ye askeri operasyonda hükûmetin elini kolaylaştırdığını belirtip, müdahaleyi “uluslararası hukuktan çıkan hakkı” olarak lanse etmesi bunun ifâdesi.

Tesbit şu ki, her ne kadar dünya kamuoyu önünde zâhiren karşı çıksa da, ABD ve “savaş koalisyonu” güçlerinin Suriye’ye küresel hegemonya ve çıkarları hesâbına Suriye’ye askeri operasyonla “tampon bölge” projesini Türkiye’ye ihale edip bütün bedelini de fatura etme peşindeler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Fikri hezeyanlaştıran” siyasî manipülasyonlar 06 Mayıs 2018 | 275 Okunma İktidarınki “hamle,” muhalefetinki “hülle ve hîle”! 29 Nisan 2018 | 188 Okunma “Suriye’nin politikası”nın garabetleri 22 Nisan 2018 | 184 Okunma Bu ne rest, bu ne Patriot müzâkeresi! 08 Nisan 2018 | 211 Okunma Soruşturmalar sulandırılıyor 25 Mart 2018 | 349 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar