Muhalefetin yeni ‘çatı aday’ sendromu

2019 cumhurbaşkanlığı seçimleri şimdiden muhalefeti bunalıma soktu.Referandumun hemen ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti'nin başına dönmesi yüzde 48.6 hayır oyunu "cepheye" çevirmek isteyenler...

2019 cumhurbaşkanlığı seçimleri şimdiden muhalefeti bunalıma soktu.
Referandumun hemen ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti'nin başına dönmesi yüzde 48.6 hayır oyunu "cepheye" çevirmek isteyenler için alarm zillerini çaldı.
İlk tepki verenler hayır oyunu birleştirme görevini kendinde gören CHP'liler. Deniz Baykal, yeni sisteme göre yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi için aday belirlemenin önemini gündem yaparak partisine yol gösterdi.
Bir nevi "referandumun meşruiyeti tartışmaları ile oyalanmayalım, bir an önce aday çıkaralım, süreç başladı" uyarısında bulundu.
CHP Genel Başkanı'nın aday olması gerektiğini aksi takdirde Kemal Kılıçdaroğlu'nun görevinden ayrılmasını istedi. Ve muhtemel bir ortak aday olarak 11.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ismini de zikretti. Böylece hem CHP içinde muhalefet kazanı kaynamaya başladı hem de AK Parti cenahında Gül'ün olası adaylığı tartışmasını başlattı.
Fikri Sağlar, Kılıçdaroğlu'nu tek adamlıkla suçlarken AK Parti cenahı Gül'ü açıklama yapmaya zorladı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Özel’in yeni siyaset tarzı nereye kadar? 26 Nisan 2024 | 1.300 Okunma Zamanın Hitler’i hesap vermekten kaçamayacak 24 Nisan 2024 | 1.283 Okunma Irak ile yeni başlangıçlar 23 Nisan 2024 | 1.339 Okunma Seçim sonrası Türkiye’nin Ortadoğu gündemi 20 Nisan 2024 | 133 Okunma Siyaset yapma rekabeti 19 Nisan 2024 | 1.142 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar