Türkeş'le röportaj (3)

Alparslan Türkeş'le 1975 yılında yapılan röportajda, son üç soru ve cevabını bugün veriyoruz. Üç soru da dikkat çekici: Kürtçülük, dış Türkler ve CHP Genel Başkanı Bülent...

Alparslan Türkeş'le 1975 yılında yapılan röportajda, son üç soru ve cevabını bugün veriyoruz. Üç soru da dikkat çekici: Kürtçülük, dış Türkler ve CHP Genel Başkanı Bülent Ecevit'in ihtilâlci aşırı sol gruplara karşı müsamahası. Komünist gruplar, Beyazıt Kulesi'ne, Temmuz 1968'de, İTÜ yurdunda polisin pencereden atarak öldürdüğü iddia edilen Vedat Demircioğlu'nun resminin olduğu kızıl flama asmışlardı. Ecevit aşırı solu masum göstermek için, sıklıkla bu konuyu dile getirirdi. Türkeş, Ecevit'in kimleri nasıl suçladığını açıklıyor. 

Soru - Kürtlerin ayrı bir ırk olduğunun iddia edildiği "Kürtçülük politikası"nın alıp yürüdüğü bu devirde, kasıtlı ola­rak yayılan bu şayiaların haklı­lık derecesi ne olabilir?

Türkeş - Soy olarak ayrı bir köke mensup olsalar bile, 900 yıldır, artık Türklerin içinde, karışıp erimişlerdir. Hangi etnik gruptan olursa olsun, İs­lâm ahlâkına göre bu kadar uzun zamandan sonra, onların da Türk sayılmaları gerekmektedir.

Soru - Devletimizin dış gü­venliğini korumamız için, kuvvetli olmamız, kuvvetli devletlerden müttefikler bulmamız ve komşularımızla iyi geçin­mek iyi münasebetler kurmamız gerektiğini belirttiniz, fa­kat bundan önceki hükümetle­rin, yapmadıkları bir şey var: Bu komşu devletlerde yaşayan kardeşlerimizin, can, mal güvenliğidir. Bu kardeşlerimiz için, hükümet, mensup oldukları milletlerden bazı haklar ve isteklerde bulunamaz mı?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 176 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 594 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar