AKP'ye oy verenlerin tarihi sorumluluğu!

ABD Başkanı Trump'ın Suudi Arabistan ile yüz milyarlarca dolarlık silah anlaşması yaptıktan sonra, kılıç ile dans etmesi ve Beşar Esad'ın Suriye'de İran'ın desteğiyle "tarif edilemeyecek kadar korkunç...

ABD Başkanı Trump'ın Suudi Arabistan ile yüz milyarlarca dolarlık silah anlaşması yaptıktan sonra, kılıç ile dans etmesi ve Beşar Esad'ın Suriye'de İran'ın desteğiyle "tarif edilemeyecek kadar korkunç suçlar" işlediğini iddia ederek "İran rejimi, küresel terörizme öncülük ediyor. Bölgede yıkım ve kaosu yayıyor" demesi, bundan sonraki hedeflerini gösteriyor!

***

Nitekim İngiliz gazeteci Robert Fisk, Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın kendi ülkesindeki ve Irak'taki Sünni aşiretlerini, İran, Beşar Esad rejimi, Hizbullah ve Yemen'deki Husilerin üzerine sürmeyi plânladığını hatırlattı.

Fisk, "Şii İran, Suriye, Hizbullah ve Husileri - ki bu Amerikalılar için basit bir 'antiterörist' hikâyeden ibaret- yok etmek istiyorlar. Bu da yaklaşan savaş için Trump'ın bin Selman ve dostlarına 100 milyar dolarlık ABD füzesi, uçağı, gemisi, mühimmatı verebilmesi anlamına geliyor. Amerika mutlu olacak, İsrail de..." diye yazdı ve Trump'ın Orta Doğu'da büyük bir savaşa hazırlandığını Suudi Arabistan ziyaretinin arkasındaki motivasyonun İsrail'in desteğiyle Orta Doğu'daki Sünni Müslümanları Şii Müslümanlarla karşı karşıya getirmek olduğunu belirtti.

***

ABD'nin "İslam içi çatışma stratejisi" uyguladığını yıllardan beri her vesileyle gündeme getiriyoruz. Bu stratejiyi 2003 ve 2004 tarihli Rand Corporation raporlarında kendileri açıkladı. İlk olarak İbrahim Karagül'ün duyurduğu  "11 Eylül'den sonra ABD'nin İslam stratejisi" başlıklı ve 2004 tarihli ikinci raporu hazırlayanlar arasında Danimarka'da Hz. Muhammed'e hakaret içiren karikatürleri yayınlayan editör Flemming'in hocası Daniel Pipes de vardı!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar