Alman askerleri Eylül'de gidiyor

İlk olarak PKK’lılar yüzünden aramız limoniydi. Sonrasında sözde Ermeni tasarısı. Üzerine bir de FETÖ’cüleri koruyup kollamaları eklenince iyice tadı kaçtı. Almanya ile olan ilişkilerimizden...

İlk olarak PKK’lılar yüzünden aramız limoniydi. Sonrasında sözde Ermeni tasarısı. Üzerine bir de FETÖ’cüleri koruyup kollamaları eklenince iyice tadı kaçtı. Almanya ile olan ilişkilerimizden bahsediyorum.

Bildiğiniz gibi Almanların Adana İncirlik üssünde Tornado uçakları bulunuyor. İngiliz, Alman ve İtalyan yapımı olan bu uçaklar savaşmak için değil, DEAŞ’ı gözetleyip veri toplamak için gelmişlerdi. Bu amaçla da 260 Alman askeri görev yapıyordu. 

Türkiye geçen yıl Ermeni tasarısı yüzünden Alman vekillerin ziyaretine bir süre izin vermemişti. Sonra bu sorun bir şekilde halloldu. Gelip gördüler. Sonra 15 Temmuz ve sonrasında yaşananlar yüzünden Alman vekillerin gelmesine yine izin verilmedi. Bir süre direndiler. En son Alman Dışişleri Bakanı bir kez daha gelip denedi. Ancak bir türlü izin alamadılar. Sonunda çareyi, uçaklarını ve askerlerini Ürdün’e götürmekte buldular.

Gelen bilgilere göre Alman askerlerin İncirlik’ten çekilmesi üç ayı bulabilecekmiş. Yani eylül sonu.

Önce havadan havaya ikmal yapan yakıt uçakları gidecekmiş. Daha sonra ise Tornado keşif uçaklarının ve havadan çekilen fotoğrafları analiz edecek teknik ekipmanın taşınmasına başlanacakmış.

Muhtemelen bizim topraklarımızda, bizim olan bir hava üssünde bulunan bu keşif uçaklarından bize hiçbir veri aktarılmamıştır. Şimdilerde ihtiyacımız yok ama geçmişte de “dostluğa yaraşır” bir biçimde mesela PKK’ya karşı “Size veri toplayalım” diyen de olmadığı gibi. Ne diyelim, Ürdün hayrını görsün.

İNTERNET AVM’LERİN SONUNU GETİRECEK

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sahte iltica 09 Nisan 2018 | 675 Okunma Sadece bilet parası yetmez 03 Nisan 2018 | 583 Okunma Ülke batsın ki bana yer açılsın 02 Nisan 2018 | 466 Okunma Türkiye kadar taş düşsün başınıza 26 Mart 2018 | 341 Okunma Milliyet ikinci kez Hürriyet'i alıyor 23 Mart 2018 | 1.036 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar