‘İki polis öldürüldü diye’

'AK Parti, seçim kampanyasını hava bombardımanıyla başlattı' diyenler yok mu? İşte onlar kendi aralarında ikiye ayrılıyor kabaca. Bir kısmı 'İki polis öldürüldü diye Kandil mi bombalanır'...

'AK Parti, seçim kampanyasını hava bombardımanıyla başlattı' diyenler yok mu? İşte onlar kendi aralarında ikiye ayrılıyor kabaca.

Bir kısmı 'İki polis öldürüldü diye Kandil mi bombalanır' havasında.
'Belli ki PKK'yı çıldırtıp çatışmaya çekmek için... Demirtaş'ın karizmasını çizip HDP'yi cezalandırmak için havalanıyor o jetler' argümanına var güçleriyle asılıyorlar.
Diğer kısmı ise 'Ama önce PKK'nın başlattığını da, çatışmayı onların kışkırttığını da not ettik, görmedik sanmayın' grubundan.
AK Parti'yi suçlu çıkarmak uğruna PKK'nın katkısını ret ve inkâr siyaseti gütmeyenler bunlar.

* * *

Bu ikinci grup da en az ilki kadar AK Parti'ye karşı.
Bu ikinciler de en az ilk gruptakiler kadar AK Parti'nin işine yarayacağı, tek başına iktidarı tekrar yakalamasına yardım edeceği düşüncesiyle Kandil'in vurulmasına şiddet ve nefretle tepkili.
Bunlar da en az onlar kadar, belki daha fazla HDP'yi baraj altında bırakacak her türlü gelişmeye karşı aşırı korumacı, çok sahiplenici ve pürdikkat teyakkuz halindeler.
Fakat hiç değilse ilk gruptakiler gibi PKK'nın kalleşçe cinayetlerine kör ve sağır değiller...
HDP'nin oylarını aşağı çekecek her türlü tehdit ve tehlikeye karşı bunlar da uyanık ve zinde.
Demirtaş'ın popülaritesine halel getirecek, oylarına zarar ziyan dokundurtacak her riskin kokusunu anında alıp derhal savunmaya geçmek konusunda bunların da duyargaları göz yaşartacak denli hassas.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bahçeli yaptı yine yapacağını 26 Nisan 2024 | 3.195 Okunma Yeni Anayasa neyi değiştirir? 25 Nisan 2024 | 570 Okunma Türkiye Yüzyılı THY yöneticilerine güzelmiş 24 Nisan 2024 | 1.341 Okunma Bahçeli iktidara ne demeye çalışıyor? 22 Nisan 2024 | 169 Okunma Yemek yerine kazığı kimden yiyoruz? 20 Nisan 2024 | 2.177 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar