Güle güle Gülen!

Bugüne kadar inadına direndi.. Ama olmadı. Yarın 19 ve öbür gün 20.. Kerameti olsa gösterirdi. Bir mucize bekliyorsa o da olmadı. Şimdi tası tarağı toplayıp kendine gidecek yeni bir yer bulmalı.. Amerikan derin devletine...

Bugüne kadar inadına direndi.. Ama olmadı.

Yarın 19 ve öbür gün 20..

Kerameti olsa gösterirdi. Bir mucize bekliyorsa o da olmadı. Şimdi tası tarağı toplayıp kendine gidecek yeni bir yer bulmalı..

Amerikan derin devletine güveniyordu, ama onlar da kendi can derdinde.. Sam amca “kendisi himmete muhtaç bir dede, nerde ki gayrıya himmet ede.”

Gülen son ana kadar bekleyecektir. Çevresindekiler de Pensilvanya’dan gelecek haberi bekleyeceklerdir..

Ben Gülen’in bize iade edileceğini sanmıyorum. Kaçmasını bekleyecekler, olmadı sınırdışı etme konusunda resmi işlemler devam ederken hastalanıp, hastahaneye yatırılacaktır.. “Demokrasilerde çözüm tükenmez.”

Gülen, Trump ile temas kurmaya çalışacaktır. Onu ikna etmeye çalışacak, onun hizmetine girmeyi teklif edecektir. Ne yapacaksa şu birkaç günde yapacak.

Gülen konusu, sadece Gülen ile ilgili bir konu değil. Ya da sadece Türkiye ile ilgili bir konuda değil.. ABD için bir iç politika konusu. Sadece ABD için iç politika konusu da değil, ABD’nin uluslararası ilişkileri açısından bir sorun. İşin içinde İslam dünyası var, Ortodoks dünyası var, Vatikan var, İngiltere var, AB var, NATO var.

Daha kimse Ortodoks konusunu açmadı.. “Dinlerarası diyalog” projesi kapsamında bir de Ortodoksluk konusu vardı. Bu konu Balkanları, Kafkasları, Rusya’yı, Suriye’yi, Mısır’ı, Etiyopya’yı ilgilendiren bir konu..

Gülen projesinin iflası ile hepsi birden çöktü. BOP çöktü.

Çeyrek asırlık ve yüz milyarlarca dolar bütçesi olan bir projeden söz ediyoruz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar