Zeynep Alkış Kimdir?

1978'de Siirt'de doğdu. Orta Öğrenimini Diyarbakır İmam Hatip Lisesinde tamamladı. A.Ü Üniversitesi halkla ilişkiler medya tanıtım bölümünü 2.sınıfta iken başörtü sorunu sebebiyle terk etmek zorunda kaldı. Anadolu Üniversitesi İlahiyat Bölümünü bitirdi. Alkış, STRUGA Üniversitesi Uluslararası Hukuk Fakültesi’nde eğitimini tamamladı.

Zeynep Alkış, üç dönem Ak Parti Mardin İl Kadın Kolları kurucu başkanlığı, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcılığı, İnsan hakları başkanlığı yaptı. AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde Alkış MKYK'ya seçildi.

Alkış’ın “Tarafımız Kardeşlik” kitabı 2017 yılında yayınlandı.

Güneydoğu Kadın Platform Kurucu Üyeliği ile Töre Cinayetlerini Önleme ve Kadın Potansiyelini Değerlendirme Derneği’nin (TÖRKAD) Kuruculuğunu ve Yönetim Kurulu Başkanlığını yapan Alkış, Öncü Kadınlar Platformu'nun da kuruculuğunu üstlendi.

İnsan Hakları Aktivisti ve Yazar olan Alkış, Töre cinayetleri konusunda, kamuoyu araştırmaları yaptı. Çok sayıda konferans ve panel organize etti. Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgesinde kadınların yaşadıkları sorunlar konusunda da saha araştırmalarına imza attı.

Alkış, Suriye'den Türkiye'ye sığınan muhacirler hakkında da sosyal projeler geliştirdi. Suriyeli kadın ve ailelerine yönelik gerçekleştirilen toplumsal entegrasyon projelerinde aktif rol aldı. Öncü Kadınlar Platformu ve TÖRKAD tarafından hazırlanan “Suriye Raporu”nda ise koordinatörlük görevi alan Alkış, UNDAP UNFPA Birleşmiş Milletler Kadın Dostu Kentler Mardin Programı, UETD Almanya Teşkilatlanması görevleri gibi pek çok yerel ve uluslararası kadın odaklı çalışmalar içerisinde yer aldı.

Milat Gazetesi’nde Zeynep Alkış’ın güncel yazıları yayımlanırken, TRT'de de program yapmaktadır.

Sırasıyla;

1991-    Refah Partisi Diyarbakır Öğrenci Temsilciliği,

1994-    Refah Partisi Diyarbakır Hanımlar Kom. Gençlik Kollar Başkanlığı,

1996-    Refah Partisi İstanbul Sarıyer Gençlik Kolları Başkanlığı,

1996-    Milli Gençlik Vakfı İstanbul Sarıyer Şube Başkanlığı,

1999-    Fazilet Partisi Mardin Merkez İlçe Başkanlığı,

2001-  2015 AK Parti Mardin İl Kadın Kolları Kurucu Başkanlığı yaptı.

2016-    AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcılığı, İnsan hakları başkanlığı, AK Parti MKYK üyeliği,

Öte yandan;

•             AK PARTİ Siyaset Akademisi,

•             STGM Kişisel gelişim ve beden dili,

•             ABMAR AB proje döngüsü eğitimi,

•             KADER Kadın ve siyaset eğitici eğitimi programlarına katıldı.

Alkış, 2008 yılından bu yana 14 projede proje koordinatörü olarak görev aldı. Bunlar içerisinde bir İsviçre Büyükelçiliği, Bir Hollanda ve AB ortaklı proje, yedi AB projesi ve yerel kaynaklı projeler bulunmaktadır. Projeler Kadınlara yönelik olup töre kaynaklı kadına yönelik şiddet, kadın istihdamı, kadınların ve kız çocuklarının eğitimi gibi konuları kapsar.

*İl İstihdam Kurulu Üyesi,

*İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Mütevelli Heyeti Üyeliği...

Alkış, evli ve iki çocuk annesidir.

BAZI YAZILARI
28 Şubatçılardan FETÖ Taktiği 31 Ağustos 2018 | 6.080 Okunma Bize lazım olan Peygamber adaleti 24 Ağustos 2018 | 4.659 Okunma Papaz Üzerinden Subliminal Mesaj 30 Temmuz 2018 | 5.483 Okunma Almanya’nın utancı: NSU davası 19 Temmuz 2018 | 188 Okunma CHP’de Sanal Dönüşüm! 12 Haziran 2018 | 237 Okunma Bu çağı yeni bir çağrı ile kuşatalım 17 Nisan 2018 | 109 Okunma Kılıçdaroğlu’nun yenik düştüğü üç hastalık! 09 Nisan 2018 | 154 Okunma Türkiye kararını verdi 02 Nisan 2018 | 149 Okunma Çağın sorunlarına kalıcı çözümün formülü gençlerde var! 26 Mart 2018 | 199 Okunma Hiç bitmeyecek yolculuk: Demokratikleşme 19 Mart 2018 | 133 Okunma
TÜM YAZILARI