Hakimden avukatlara “FETÖ ayarı”

New York’taki davada artık son günler… Ancak sona gelindikçe, sinirler de iyice gerilmiş olmalı. Özellikle de davanın Hakimi Richard Berman’ınkiler. O kadar ki, Berman savunma ekibinden bir avukatı, mahkemede “profesyonel...

New York’taki davada artık son günler…
Ancak sona gelindikçe, sinirler de iyice gerilmiş olmalı.
Özellikle de davanın Hakimi Richard Berman’ınkiler.
O kadar ki, Berman savunma ekibinden bir avukatı, mahkemede “profesyonel davranmamakla” suçladı.
Davayı bizimle birlikte izleyen Amerikalı tecrübeli mahkeme muhabirleri bile Hakim Berman’ın ağzından “Unprofessional” sözü çıkınca, nefeslerini tuttu. Belli ki, daha önce herhangi bir duruşmada bir hakimin böylesine sert bir çıkışına rastlamamışlardı.

Amerikan adliye jargonunda hakimin böylesine sert çıkmasına “benchslap” yani “kürsü tokadı” deniliyormuş.
Peki ne oldu da Hakim Berman, Atilla’nın avukatına “kürsü tokadı” atma gereği hissetti?
Berman ile Atilla’nın savunma ekibine son katılan avukatlardan, Manhattan’da çok başarılı bir hukuk firmasının ortağı olan Todd Harrison arasında duruşmaların başından beri hep bir gerilim vardı.
Hakim Berman, Atilla’nın savunma ekibinin lideri konumundaki Victor Rocco’ya -ki Rocco da Hakim Berman’la hemen hemen aynı nesilden. Harrison ise onlara göre çok genç, espriler yaparken Harrison’un her “itiraz ediyorum” çıkışına yüzünü ekşiterek yanıt veriyordu.

Hatta Harrison’un, ayağa kalkıp uzun uzun yaptığı bir itiraz üzerine Hakim Berman, ünlü Amerikan hukuk dizisine atıfta bulunarak, “Bay Harrison, burası Law and Order dizi seti değil” bile dedi.
Ancak asıl gerilim savcılık makamının mahkemeye “tanık” olarak FETÖ firarisi eski komiser yardımcısı Hüseyin Korkmaz’ı getirmesiyle başladı.
Türkiye’de yapılan 17 Aralık soruşturmalarına ilişkin tüm belgeleri “çaldığını” ve Türkiye’den kaçırdığını övünerek anlatan Hüseyin Korkmaz, üstelik bunun için FBI’dan 50 bin ABD Doları aldığını, çalışma iznine kavuştuğunu, ev kirasını ise savcılığa ödettiğini söyledi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
AKP hayalleri ve milli davalar 21 Eylül 2020 | 313 Okunma AKP’nin söyledikleri ve yap-a-madıkları 14 Eylül 2020 | 415 Okunma “MAVİ VATAN” delik teşik.. 07 Eylül 2020 | 575 Okunma 'Kişi kültünün' Türkiye'ye zararı; Libya'da darbe; Suriye'de Rus kazığı; Akdeniz'de yalnızlık 31 Ağustos 2020 | 680 Okunma Ver gazı... 24 Ağustos 2020 | 664 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar