Katar üzerinden Ümmet’e yapılan sistematik operasyon

Ramazan ayındayız. Ramazan ayı kardeşlik ayıdır. Yardımlaşma, merhamet ve bilincimizin canlılık kazandığı aydır. Birlik ve beraberliğimizin, kardeşlik ve sevgi bağlarının daha da...

Ramazan ayındayız. Ramazan ayı kardeşlik ayıdır. Yardımlaşma, merhamet ve bilincimizin canlılık kazandığı aydır. Birlik ve beraberliğimizin, kardeşlik ve sevgi bağlarının daha da güçlendiği Ramazan ayında Katar'a karşı başlatılan abluka oldukça manidardır. 

Daha açık konuşacak olursak, Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki kriz Ümmet kardeşliğine yönelik başlatılan açık bir operasyondur. Ramazanın rahmet ve bereketinin tüm dünyayı kuşatmasını beklerken, Katar'ın sistematik bir plan çerçevesinde kuşatılmaya çalışılması sömürgeci devletlerin lehine bir adımdır. Krizin derinleşmemesi için Türkiye'nin aldığı sorumluluk tarihi, ablukayı derinleştirme çabaları ise provokatif adımlardır.

Elbette Türkiye Katar'ın yanında olacaktır. Ancak kriz üzerinden Türkiye'yi bir tarafa mahkum etmek isteyenlerin oyununu da ince diplomasi ile bozacaktır. Cumhurbaşkanımız Erdoğan diplomatik manevra alanlarını genişletirken, ortaya koyduğumuz diplomasi yöntemimiz ortadır. 

*Soğukkanlı olmak.

*Sorunları ötelememek.

*Haklının yanında durmak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
28 Şubatçılardan FETÖ Taktiği 31 Ağustos 2018 | 6.080 Okunma Bize lazım olan Peygamber adaleti 24 Ağustos 2018 | 4.661 Okunma Papaz Üzerinden Subliminal Mesaj 30 Temmuz 2018 | 5.484 Okunma Almanya’nın utancı: NSU davası 19 Temmuz 2018 | 190 Okunma CHP’de Sanal Dönüşüm! 12 Haziran 2018 | 238 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar