Utanıyorum şu firaktan

Arkadaşımın adı Marif Korkmaz. Böyle bir isim olmaması lazım. Biz niye Marif diyoruz?Marif, 'maarif' olarak hala kullanılan bir kelimeydi, Marif'le tanıştığımız yıllarda. 1974 müydü?Selametçiler (Biz...

Arkadaşımın adı Marif Korkmaz. Böyle bir isim olmaması lazım. Biz niye Marif diyoruz?
Marif, 'maarif' olarak hala kullanılan bir kelimeydi, Marif'le tanıştığımız yıllarda. 1974 müydü?
Selametçiler (Biz de kendi çapımızda Selametçi sayılırdık) 'eğitim' anlamında kullanıyordu. Bazen takılırdık, 'maarif'in ıslah edilmesi lazım' diye. Bunu, Erbakan'ın sesini taklit etmeye çalışarak da yapardık.
Marif'in ismi 'Maruf'muş. Babası, yazdırırken kelimenin ortasındaki 'ayn'ın da farkedileceği şekilde 'Ma'ruf' demiş, nüfus memuru 'Marif' diye yazmış, geçip gitmiş.

Marif diyor ki, “Bizim oralarda ismi Sıddık olan çok kişiyi 'Sidik' olarak yazmışlar. Sonuncusu amcamdı, iki sene önce vefat etti.”
Sıddık'ın sonu 'Kaf'tır. 'Q' veya 'q' harfi telaffuzuna daha uygundur. Yani, 'Sıddiq' yazınca, daha doğru okunur.
Balıkesir İmam Hatip'in mehter takımındaydık. Ma'ruf, güzel trompet çalardı, hala çalıyor mu bilmiyorum. (Kendi yazımın etkisinde kaldım, ismi düzelttim. Bundan sonra Ma'ruf diyeceğim.)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Endişeye mahal var 15 Mayıs 2024 | 61 Okunma CHP 31 Mart’ın mesajını aldı mı? 13 Mayıs 2024 | 274 Okunma Sırada Descartes var 12 Mayıs 2024 | 178 Okunma ABD’deki Gazze haberleri ya da ‘bekçi köpeğini beklemek’ 10 Mayıs 2024 | 103 Okunma Küresel kızma 08 Mayıs 2024 | 73 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar