Terör siparişi verdiler, geldi

Rahatsızım. Diyarbakır'da veya başka yerde, insanların evinden çıkıp dükkanına, okuluna, çarşısına pazarına gidememesinden, huzurlu bir şehir hayatı yaşayamamasından dolayı...

Rahatsızım. Diyarbakır'da veya başka yerde, insanların evinden çıkıp dükkanına, okuluna, çarşısına pazarına gidememesinden, huzurlu bir şehir hayatı yaşayamamasından dolayı rahatsızım.

Şehirlerin şehir olmaktan çıkmasından rahatsızım.

Tahir Elçi'nin veya şehir sakinlerinden başka birilerinin, bir serseri kurşunla veya hedefini bilen bir kurşunla öldürülmesi karşısındaki hissiyatıma ise, 'rahatsızlık' kelimesi kifayet etmez.

Genç bir adam. Diyelim, yeni evlenmiş. Düğünleri güzün olmuş. Şimdi, kalkıp gidecek. Diyarbakır'da, Sur'da görev yapacak.

Eşinin, gencecik, savunmasız kızın endişesini hayal edin.

Şunu da hayal edin. Bir çocuk. Diyelim 25 yaşında. Bir terörist kurşunuyla öldürülecek.

Buna da yetmez 'rahatsızlık' kelimesi.

Bunlar, çok acı şeyler.

'Başkasının ölümü' deyip geçmek en düşük, en seviyesiz bakış açısıdır.

Gördüğümüz, şahit olduğumuz, doğru dürüst bir yaşama şekli değildir. Bir yeni gelinin, bir annenin, bir babanın, bir kızkardeşin, bir oğulun, bu ahvali, bu acıları tatmayı hakettiklerini düşünemeyiz.

Şehirlerimizin böyle kısıtlı, böyle yıkık, insanlarımızın böyle perişan olmasının, övünülecek tarafı yok.

Bunun, bitmesi lazım.

Uzamaması lazım. Uzayıp uzamayacağına dair de, 'tahmin' kavramını aşan bir fikre sahip olmamız lazım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP 31 Mart’ın mesajını aldı mı? 13 Mayıs 2024 | 231 Okunma Sırada Descartes var 12 Mayıs 2024 | 178 Okunma ABD’deki Gazze haberleri ya da ‘bekçi köpeğini beklemek’ 10 Mayıs 2024 | 101 Okunma Küresel kızma 08 Mayıs 2024 | 70 Okunma Derin olmayan devlet de anlamıyor 06 Mayıs 2024 | 466 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar