Susunca patlarsın

Siyasetçi konuşarak gündem oluşturur, gündem değiştirir, hamle yapar, manevra yapar, dikkat çeker, dikkat dağıtır...Boyuna konuşur, bizler de bak şöyle dedi, muğlak konuştu, acaba ne demek istedi, bu...

Siyasetçi konuşarak gündem oluşturur, gündem değiştirir, hamle yapar, manevra yapar, dikkat çeker, dikkat dağıtır...

Boyuna konuşur, bizler de bak şöyle dedi, muğlak konuştu, acaba ne demek istedi, bu konuşmayı nasıl okumak lazım, şöyle okumak lazım, böyle okumak lazım ya da çok net konuştu, çok kararlı, kesin, yüzde yüz gibi ifadelerle başlayan cümleler kurarak onların siyasetlerini yorumlamaya çabalarız.

İsabet ettiğimiz durumları not ederiz ve ‘ben demiştim’ diye altını çizeriz. Yanılmalarımızı ya unuturuz ya da aslında ben yanılmadım, o yanlış yaptı, o sözden benim dediğimden başka bir anlam çıkmaz gibi bir mugalatayla bizden başka herkesin yanılma ihtimali olduğunu ispata çalışırız.

Siyasetçileri kendi beyanlarının da beyanları hakkında yapılan yorumların da pek bağlamadığı durumlarla sık sık karşılaşırız.

Süleyman Demirel’den kalma “Dün dündür bugün bugündür” mottosu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a kadar bütün siyasetçiler için geçerlidir.

Siyasetçi çoğu zaman izah veya tevil külfetine bile katlanmaz, o vazifeyi taraftarlarına...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir ‘mürted’in hikayesi 28 Nisan 2024 | 663 Okunma Bu kafadan sivil anayasa çıkmaz 26 Nisan 2024 | 230 Okunma Gazze sualinden kimse kurtulamaz 24 Nisan 2024 | 214 Okunma Diyanet kendi işverenini nasıl tenkit etsin? 22 Nisan 2024 | 945 Okunma Şimşek de müteahhitlere kıyamıyor 19 Nisan 2024 | 386 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar