Ömer Hoca’nın tarihe düştüğü not

Prof. Dr. Ömer Dinçer’in Hüner ile Güher’i bir taraftan da Fabl şekline sokulmuş kamu yönetimi ders kitabı gibi. Hocalar kendileri bilir ama bence üniversitelerin ilgili bölümlerinde ders kitabı olarak okutulmaya çok...

Prof. Dr. Ömer Dinçer’in Hüner ile Güher’i bir taraftan da Fabl şekline sokulmuş kamu yönetimi ders kitabı gibi. Hocalar kendileri bilir ama bence üniversitelerin ilgili bölümlerinde ders kitabı olarak okutulmaya çok uygun.

Çok konuşuyoruz değil mi? Ehliyet ve liyakat. “Uzun yıllar şehirde yaşamış bir köpek, önceki kralın nedimi” ‘Medeni’ Vezir ile Adil Pençe’ye bakın nasıl öğüt veriyor:

“Yönetimin ilk hatası ehliyet ve liyakat sahibi olmayanı atamaktır. Ehil olanı bulmak adalet için ön şarttır. Ehil olmayanı görevlendirmek hem devlete hem görev verilene hem de ehil olana zulüm sayılır.”

Sonra İslam tarihinin tartışmalı konularına göndermeler. Yine Medeni’nin lisanından:

“Müslümanların dünyasında ilk siyasi çatlak üçüncü halifenin yakın akrabalarına görev vermesi sebebiyle oluştu.”

Mal ve iktidar hırsı dine zarar verir mi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Derin olmayan devlet de anlamıyor 06 Mayıs 2024 | 424 Okunma Peygamberimiz’e yakalanmış 05 Mayıs 2024 | 928 Okunma Bidencı mısın Trumpçı mısın? 03 Mayıs 2024 | 101 Okunma Biz eğitim işini beceremiyoruz 01 Mayıs 2024 | 284 Okunma Yine ilk 500’e giremedik! 29 Nisan 2024 | 932 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar