Mısır’ın Yassıada’sı

Gün geçmiyor ki, bizlerin 'masum Anadolu'nun saf çocuğu' olduğumuza dair bir delil bulmayayım.Önceki gün, Mısır Cumhurbaşkanı Mursi'ye idam cezası verdi Sisi mahkemesi.Ben, yeniden, Arap Baharı'nın...

Gün geçmiyor ki, bizlerin 'masum Anadolu'nun saf çocuğu' olduğumuza dair bir delil bulmayayım.
Önceki gün, Mısır Cumhurbaşkanı Mursi'ye idam cezası verdi Sisi mahkemesi.
Ben, yeniden, Arap Baharı'nın başladığı günlere gittim, geldim.
Evden çıktım, ofise gidiyorum. Belki karar.com'dan haberiniz olmuştur. Yeni bir haber portalı. Mutfağındayım. Karar.com'da, sansasyon peşinde koşmayan, haberlerinde ve yorumlarında medeni bir 'seviye'yi daima gözeten bir gazetecilik yapmayı hedefliyoruz.
Evet, bugün Mursi'ye verilen idam kararını yazacağım. Aklımda, daha önce paralel örgüt için kullandığım 'dama' metaforu var. (2 Şubat 2015, Yeni Şafak.)
Damada taşı yemek mecburidir. Usta damacılar, taşlarını, yenilmeye müsait halde önünüze sürerler.
Bu, bir tuzak kurma yöntemidir.
Adamın bütün taşlarını birer birer yersiniz. Taşları yerken, 'aa, galip geliyorum galiba' diye düşünürsünüz. 
Derken, adamın bir, sizin 9-10 taşınız kalır.
Adam, size taşlarını birer birer yedirirken, taşlarınız öyle dağılır, öyle aralanır ki... sonunda adam, kalan tek taşıyla, tak, tak, tak, tak... sizin taşlarınızın tamamını yer.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Endişeye mahal var 15 Mayıs 2024 | 250 Okunma CHP 31 Mart’ın mesajını aldı mı? 13 Mayıs 2024 | 274 Okunma Sırada Descartes var 12 Mayıs 2024 | 178 Okunma ABD’deki Gazze haberleri ya da ‘bekçi köpeğini beklemek’ 10 Mayıs 2024 | 103 Okunma Küresel kızma 08 Mayıs 2024 | 73 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar