Mhp'nin işi mahkemede de bitmez

‘Sakarya, saf çocuğu masum Anadolu’nun. Üstat bize bu ismi taktı. Doğru da yaptı, öyleyiz hepimiz. Hayat bunu gitgide daha çok öğretiyor bana. Ülkücüler de öyledir. İ’rapta mahalli yok gibi...

‘Sakarya, saf çocuğu masum Anadolu’nun. Üstat bize bu ismi taktı. Doğru da yaptı, öyleyiz hepimiz. Hayat bunu gitgide daha çok öğretiyor bana.

Ülkücüler de öyledir.

İ’rapta mahalli yok gibi görünse de, bizim, düz, gerçek solcularımız da öyledir. Saf çocukları masum Anadolu’nun.

Biz sağcılar, solcular ve İslamcılar, saf saf bakınırken... Her birimizin yaptığı işi –maddi, manevi, siyasi, dünyevi- menfaate tahvil eden bir mekanizma oluşur.‘Kutsal’ bir mekanizma... Mevzu derin, bir ara yazalım bu yavşak mekanizmaları.

Ben, MHP’nin kongresini yazacaktım.

Yazdım da... Gördüklerimi yazdım. Fakat, benim gördüğümden fazlası varmış.

‘Saf çocuklar’ın aklı nasıl ersin?

Ne dedim? ‘Rüzgar, Meral Hanım’ın yelkenlerini şişiriyor.’

Doğrusunu isterseniz, hala öyle. Meral Akşener’in, aktivitesinden dolayı faikiyeti, bir nevi moral üstünlüğü var.

Pazar günkü kongreye katılan delege sayısını 752 biliyordum. Evvelsi gün açıklandı. 656’ymış.

İlginç, Meral Hanım’ın yakınındaki bazı gazeteciler, Noter’in başında kalabalık etmiş. Düz kalabalık değil, nitelikli... (Burada biraz paralel iması var.) Etkili olmuşlar. Bu sebepten, kongre, çoğunluk sağlanmadan başlamış. Mamafih, sonradan çoğunluk sağlanmış.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu kafadan sivil anayasa çıkmaz 26 Nisan 2024 | 120 Okunma Gazze sualinden kimse kurtulamaz 24 Nisan 2024 | 213 Okunma Diyanet kendi işverenini nasıl tenkit etsin? 22 Nisan 2024 | 931 Okunma Şimşek de müteahhitlere kıyamıyor 19 Nisan 2024 | 383 Okunma Millet CHP’ye CHP muamelesi yapmadı 17 Nisan 2024 | 998 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar