Masa değişmedi, tuzluğun yeri değişti

En son 2018 Temmuz’unda eski bakan Ziya Selçuk Bey’in basın toplantısına davet edilmiştim. O gün bu gündür gördüğüm ilk Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin.Selçuk vizyoner bir açış...

En son 2018 Temmuz’unda eski bakan Ziya Selçuk Bey’in basın toplantısına davet edilmiştim. O gün bu gündür gördüğüm ilk Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin.

Selçuk vizyoner bir açış yapmıştı o gün. “Masadaki tuzluğu değiştirmeyeceğiz, masayı değiştireceğiz” diyordu. Hele şurası çok hoşuma gitmişti:

“Dünya 4. Büyük kırılmayı yaşayacak. Fiziksel, biyolojik ve dijital olanın birleştiği çağ. Aya füze gönderiyoruz. Ay, karşımızda. Füzeyi aya gönderirken istikamet veriyoruz. Aya nişan aldığımızda, füze oraya ulaştığı zaman ay orada olmayacak. Biz çocuklarımızı geleceğe fırlatıyoruz.”

Tamam işte, durumun farkında. Gereğini yapar her halde.

O gün Ziya Selçuk Bey’e, karışanın girişenin çok olduğu eğitim alanında sonuç almanın zor olduğunu söylemiş “Allah yardımcınız olsun” demiştim. O da bu zorluğu yaşadığını, “Çarpıntılar geçiriyorum” sözüyle itiraf etmişti.

Bize sunduğu vizyonu hayata geçiremeden istifa etti Ziya Selçuk.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Derin olmayan devlet de anlamıyor 06 Mayıs 2024 | 399 Okunma Peygamberimiz’e yakalanmış 05 Mayıs 2024 | 926 Okunma Bidencı mısın Trumpçı mısın? 03 Mayıs 2024 | 101 Okunma Biz eğitim işini beceremiyoruz 01 Mayıs 2024 | 284 Okunma Yine ilk 500’e giremedik! 29 Nisan 2024 | 932 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar