Kararsızlık en kötü karardır

Karar.com'dan daha önce bahsetmiştim. Güzel bir isim 'karar.' 'Karar milletindir' deyince, 'karar' için iyi bir şey söylemiş oluyorsunuz. 'Bir karar verin' deyince, 'bir karar alın' deyince, yine öyle.'Karar'sız kalmayın' demek bile...

Karar.com'dan daha önce bahsetmiştim. Güzel bir isim 'karar.' 
'Karar milletindir' deyince, 'karar' için iyi bir şey söylemiş oluyorsunuz. 'Bir karar verin' deyince, 'bir karar alın' deyince, yine öyle.
'Karar'sız kalmayın' demek bile 'tanıtım' değeri taşıyor.
Öte yandan, 'kararlı' ve 'kararsız' olmak, seçim günlerinde başka türlü bir anlam ifade ediyor. 
Oy hesapları, anket analizleri, sosyolojik çıkarsamalar, seçim filozoflarını, bütün seçimlerin en esrarlı, en sürprizli ve en kıymetli 'zümre'sinin kapısına götürdü.
'Kararsızlar' diyoruz bu zümreye. Erdoğan, Davutoğlu, Kılıçdaroğlu, Bahçeli, Demirtaş, hepsi, herkesten daha çok bu zümreye hitap ediyor.
Bir görüşe göre, 'kararsızlar' zümresinin büyük kısmı AK Parti'ye oy verenler.
Büyük parti AK Parti olunca, kararsızların büyük kısmının AK Parti seçmeni olması normal. Fakat, bu defa durum, 'normal' dediğimiz ölçüyü aşıyor. 
Son zamanlarda görüştüğüm, bazılarını da televizyon ekranlarında izlediğim anketçilerin önemli bir kısmı, bu zümre içindeki AK Partili oranının alışageldiğimizden daha fazla olduğunu söylüyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Endişeye mahal var 15 Mayıs 2024 | 262 Okunma CHP 31 Mart’ın mesajını aldı mı? 13 Mayıs 2024 | 274 Okunma Sırada Descartes var 12 Mayıs 2024 | 178 Okunma ABD’deki Gazze haberleri ya da ‘bekçi köpeğini beklemek’ 10 Mayıs 2024 | 103 Okunma Küresel kızma 08 Mayıs 2024 | 73 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar