‘Follu’nun Kahvesi’nde siyaset

Bayramda burada mısın?' Ramazanın sonuna doğru böyle sorarlar. Dönünce, aynı sorunun değişik bir versiyonu karşılar sizi.'Bayramda neredeydin?'Bizim, İstanbul'a 140 kilometre mesafede bir köyümüz var. Babam...

Bayramda burada mısın?' Ramazanın sonuna doğru böyle sorarlar. Dönünce, aynı sorunun değişik bir versiyonu karşılar sizi.
'Bayramda neredeydin?'

Bizim, İstanbul'a 140 kilometre mesafede bir köyümüz var. Babam, yazları orada ikamet ediyor. Bir dayım var orada. Öteki iki dayım da bayramda oraya düşüyor.

Köyümüzün adı, 'Potlar' köyü. Kandıra'ya bağlı.
Bizim mahallede, çoğunlukla, ilk çıkış yeri Trabzon, Ağasar bölgesi olan insanlar yaşıyor. Ağasar'ın yanısıra, Tonyalı, Fol'lu, Rizeli, Giresunlu komşularımız da var.

Köyün eski mukimleri Manavlar ve Muhacirler. Onlardan da bir kaç hane kalmış.
Karşı mahallede de birazı Kars'ın Posof tarafından birazı Erzurum İspir'dan hicret etmiş insanlar oturuyor.
Görüyorsunuz, tam bir mozayık.

Kimsenin kimseyle halledilemeyecek sorunu yok. Gül gibi geçinip gidiyorlar.
Babamı öteden beri çok seviyorlar. Babam, onlara bilhassa Cuma günleri camide nasihat ediyor. Kime sorsanız, ilim sahibi, tecrübe sahibi bir büyüğün burada bulunması, büyük bir nimet.
Ben, bu bayram da oraya gittim.

Bayram münasebetiyle, kardeşlerim de geldi oraya. Olabildiğimiz kadar haşır neşir olduk. Allah'a şükür.
Bu köy, siyasete çok duyarlı. Ankara'da ne konuşuluyorsa, köyde de o konuşuluyor. İnanması güç ama, profesyoneller kadar iyiler.
Hangi siyasetçinin ne dediğini, ne demediğini, niye öyle dediğini, hep biliyorlar.
Bir de, benim de iştirak ettiğim, Ülke TV'deki 'En Sıradışı' programını çok seyrediyorlar.
İtiraf edeyim. Beni, komşuları olduğum için seyrediyorlar ama, en çok beğendikleri, en çok hayran oldukları adam, Savcı Sayan.
Köylünün lisanına, 'Savcı Sayan'ın dediği gibi' lafı girmiş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Endişeye mahal var 15 Mayıs 2024 | 147 Okunma CHP 31 Mart’ın mesajını aldı mı? 13 Mayıs 2024 | 274 Okunma Sırada Descartes var 12 Mayıs 2024 | 178 Okunma ABD’deki Gazze haberleri ya da ‘bekçi köpeğini beklemek’ 10 Mayıs 2024 | 103 Okunma Küresel kızma 08 Mayıs 2024 | 73 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar