Cumartesi lekesi

“Bu filmde geçen olaylar tamamen hayal mahsulüdür. Gerçek hayattaki şahıslar ve kurumlarla hiçbir alakası yoktur.”Sakıncalı filmlerin jeneriğine, herhalde savcılarla başlarının derde girmemesi için...

“Bu filmde geçen olaylar tamamen hayal mahsulüdür. Gerçek hayattaki şahıslar ve kurumlarla hiçbir alakası yoktur.”
Sakıncalı filmlerin jeneriğine, herhalde savcılarla başlarının derde girmemesi için yukarıdakine benzer bir cümle koyarlar.
Yapımcı, olayların hayal mahsulü olmadığını düşünüyordur. Gerçek bir algının husule gelmesini istiyordur. Fakat, gerçek, savcılarla muhatap olmanıza sebep olabilir.
Benzer bir cümleyi bazen sakıncasız filmlerde de okuyabilirsiniz. Bunda da maksat, seyirciyi yanıltmamaktır. Seyircinin herhangi bir konuda yanlış bir kanaate varmasına mani olmaktır.
Film seyretmiyoruz. Korkunç bir gerçeklikle karşı karşıyayız. Büyük bir trajediyle. Binlerce masum insanın gövdesini cehennem gibi kavuran bir acıyla. Binlerce, çünkü onlar, bombanın parçaladığı canların, eşi, dostu, yakınları.
Başka kimse yok mu acıyan?
Kimde vicdan varsa, kimde zerre miktarı insaniyet varsa, onların hepsinde, bu acıdan bir nasip vardır.
Ateş, düştüğü ocağı daha çok yakar. Bu doğrudur.
Fakat, merhamet sahipleri, başkasının acısı da olsa, o acıdan nasiplenirler.
Film oynatmıyoruz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP 31 Mart’ın mesajını aldı mı? 13 Mayıs 2024 | 245 Okunma Sırada Descartes var 12 Mayıs 2024 | 178 Okunma ABD’deki Gazze haberleri ya da ‘bekçi köpeğini beklemek’ 10 Mayıs 2024 | 101 Okunma Küresel kızma 08 Mayıs 2024 | 70 Okunma Derin olmayan devlet de anlamıyor 06 Mayıs 2024 | 466 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar