“Türk” ismini almak bu kadar kolay mı?

Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın PKK televizyonuna çıkıp şanlı Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Güneydoğu'da kimyasal silah kullandığı gibi mesnetsiz bir yalanı ortaya...

Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın PKK televizyonuna çıkıp şanlı Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Güneydoğu'da kimyasal silah kullandığı gibi mesnetsiz bir yalanı ortaya atması her vatansever gibi benim de kanıma dokundu.
Koca bir mesleki kuruluşu tek başına temsil ettiğini düşünmüyorum bu kadının. Zaten TTB'nin diğer şehirlerdeki başkanlıklarından da kınama mesajları yağdı. Ama Fincancı'nın taşıdığı sıfat, "Söyledikleri kendisini bağlar, saçmalamış" deyip geçmemi engelliyor. Özellikle de isminin başında "Türk" adı yer alan bir kuruluşun başında bulunurken insanın her kelimesini ölçüp biçmesi gerektiğine inanırım.
Her şeyden önce; önüne gelen her derneğin, kuruluşun, sivil toplum örgütünün isminin önüne "Türk" kelimesi getirilmesine karşıyım. Bu işin bir esasa bağlanması gerekir. Her dileyen, bu kutlu ve şanlı ismi kullanamamalı.




Türk Tabipler Birliği'nin ise her siyasi tartışmanın ortasında yer almasını, adeta bir...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“İslami terör” safsatasını çürüten yazı 04 Mayıs 2024 | 215 Okunma Bunlar nasıl kutlama? 03 Mayıs 2024 | 107 Okunma Ya polis Taksim’i engellemeseydi? 02 Mayıs 2024 | 463 Okunma Neredesiniz bizim üniversiteliler? 01 Mayıs 2024 | 79 Okunma Esra Erol skandalı ortaya çıkardı 30 Nisan 2024 | 464 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar