Dizi sektörü menajerlere esir düştü

Sözüm meclisten dışarı. İşini lâyıkıyla yapanları tenzih ederek söylüyorum: Türkiye'de kolay para kazanmanın en kestirme yolu sanatçı menajerliğinden geçiyor. Özellikle de dizi...

Sözüm meclisten dışarı. İşini lâyıkıyla yapanları tenzih ederek söylüyorum: Türkiye'de kolay para kazanmanın en kestirme yolu sanatçı menajerliğinden geçiyor. Özellikle de dizi sektöründe tercih edilen bir sanatçının menajerlik hakları elinizdeyse, altın yumurtlayan tavuk sahibisiniz demektir.
Dedim ya, bizim memlekette bu işi hakkıyla yapan gerçek profesyonel sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Ne yazık ki hâlâ ünlülerin çantasını taşıyıp, araçlarının kapısını açarken diğer eliyle kameraları engellemeye çalışmayı menajerlik sananlar var.
Oysa gerçek menajerliğin yolu iyi bir halkla ilişkiler uzmanı olmaktan, vizyondan, birikimden geçer. Medyatik programını yaparken en büyük eforu, menajerlerin ketumluğunu aşmak için harcardım. Saçlarımdaki beyazların yarısı onların eseridir. En ünlü sanatçılardan görmediğim kaprisi onlardan görmüşlüğüm vardır. Sanatçıyı seninle görüştürmemek için dört takla atarlar, program davetimi sanatçının haberi olmadan yokuşa sürerler, köprü olacakları yerde dikenli tel olurlar ama sözde hizmet verdikleri sanatçının içkili kafayla sosyal medyada saçmalayıp kendini rezil etmesini engelleyemezler.
Dizi sektöründeki durum ise daha da felaket....

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bırakın da TOGG ile gurur duyalım 28 Nisan 2024 | 97 Okunma Z kuşağı neler kaçırdı? 27 Nisan 2024 | 94 Okunma İşte Müge Anlı farkı 26 Nisan 2024 | 742 Okunma Ya Barış Manço olmasaydı? 25 Nisan 2024 | 244 Okunma Erkek düşmanı reklamlar (!) 24 Nisan 2024 | 472 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar