Araçlara da küpe takılsın!

Öneri siyasilerden, bürokratlardan ya da teknokratlardan gelmedi. Fikrin sahibi, arabama yıllık bakımını yapan servisin ustabaşıydı. Malum, otomobil; arz sıkıntısı nedeniyle giderek bir yatırım aracı haline...

Öneri siyasilerden, bürokratlardan ya da teknokratlardan gelmedi. Fikrin sahibi, arabama yıllık bakımını yapan servisin ustabaşıydı.
Malum, otomobil; arz sıkıntısı nedeniyle giderek bir yatırım aracı haline geldi. Bu nedenle de stokçulara gün doğdu. Sıfır araçları satmayıp, kapalı otoparklarda bekletiyorlar ki, fiyatları daha da artsın.
Bizim ustabaşı da "Neden bu araçların takibi yapılmıyor?" diye sorup ekliyor: "Üretilen ya da ithal edilen araçların takibi bizzat Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından yapılsın. Vatandaş, araç talebini Bakanlığa yapsın. Bakanlık da hak sahibine 'Aracınızı şu bayiden/ galeriden alabilirsiniz' diyerek rehberlik etsin. Kurbanlıkların bile kulaklarına küpe takılarak takibi yapılırken, karaborsaya sebep olan bu araçlar neden başıboş bırakılıyor ki?"
Elçiye zeval olmaz. İşte bu da hayatı araçların altında, üstünde geçen bir "ustanın" fikri. Kulak vermekte fayda var.

Bu da yeni musibetimiz
Malum, Ekrem İmamoğlu uzunca bir süredir ya tatilde ya mitingde olduğu için İstanbul'umuz iyice kaderine terk edildi.
Birkaç yıldır İstanbullunun yaz kabusu sivrisinekler oldu. Bu yıl da belediyemiz, Kaplan...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ya polis Taksim’i engellemeseydi? 02 Mayıs 2024 | 325 Okunma Neredesiniz bizim üniversiteliler? 01 Mayıs 2024 | 75 Okunma Esra Erol skandalı ortaya çıkardı 30 Nisan 2024 | 424 Okunma Bırakın da TOGG ile gurur duyalım 28 Nisan 2024 | 316 Okunma Z kuşağı neler kaçırdı? 27 Nisan 2024 | 95 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar