Amerikan üsleri ve CHP

Çağımızda ilericiliğin ve devrimciliğin mihenk taşı veya turnusol kağıdı, emperyalizme karşı takınılan tavırdır. ABD emperyalizmi, Mehmet Akif Ersoy'un ifadesiyle, "tek dişi kalmış bir...

Çağımızda ilericiliğin ve devrimciliğin mihenk taşı veya turnusol kağıdı, emperyalizme karşı takınılan tavırdır.
ABD emperyalizmi, Mehmet Akif Ersoy'un ifadesiyle, "tek dişi kalmış bir canavar"dır. Hem eşini kaybetmiş bir "dişi canavar" gibi saldırganlaşmıştır hem de yalnızca "tek dişi" kalmış bir canavar gibi güçsüzdür.
ABD emperyalizminin dünyadaki saldırı hedeflerinin başında günümüzde Türkiye ve Venezuela gelmektedir.
ABD'nin Türkiye'deki zayıf karnı, ABD üsleridir.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti, 1975 yılında ABD'ye meydan okumuş, Türkiye'deki ABD üslerine el koyma cesaretini göstermişti.
Günümüzde ABD'ye karşı bu kartın kullanılması, Türkiye'nin milli çıkarları açısından öncelikli önemdedir.
Ancak iktidar bu konuda gereken cesareti gösteremiyor; yıllardır Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında hareket edenler, Türkiye'ye yönelik bu saldırı karşısında bu kartı gündeme getirmekten kaçınıyor.
Süleyman Demirel'in 1975 yılında yaptığını, 2019 yılında yapamıyorlar.
İktidar böyle davranırken, CHP ne yapıyor?
GEÇMİŞTE CHP'NİN TAVRI NEYDİ?
CHP, daha 1968 yılında, günümüzden 51 yıl önce, Türkiye'deki ABD üslerine karşı çıkıyor, bunların kapatılmasını talep ediyordu.
Cumhuriyet gazetesinin 8 Şubat 1975 günlü nüshasında bir bölümü yayımlanan 1968 tarihli rapor, CHP'nin tavrını çok açık bir biçimde ortaya koyuyordu.
1968 yılında İsmet Paşa, CHP'nin Genel Başkanı, Bülent Ecevit de Genel Sekreteri idi.
Cumhuriyet Halk Partisi, 1968 yılında, Dışişleri Bakanlığı ve Genelkurmay yetkilileriyle görüşerek,  NATO'y...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hükümet ücretlere nasıl müdahale eder? 15 Ekim 2019 | 52 Okunma Hükümet ücretlere nasıl müdahale eder? 15 Ekim 2019 | 149 Okunma Hükümet ücretlere nasıl müdahale eder? 15 Ekim 2019 | 81 Okunma Ahiler ve mevlana 14 Ekim 2019 | 271 Okunma Türk-İş geçmişte neleri savunuyordu? Emek platformu programı 12 Ekim 2019 | 102 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar