Açlık sofuluğu bozar

Geçenlerde bir grup arkadaşla sohbet ederken, Fetullahçı casusluk ve terör örgütünün devletten tasfiyesinin yeterince önemsenmediğini gördüm. Bir arkadaş, bir tarikatın temizlenmesinin ardından yerini bir...

Geçenlerde bir grup arkadaşla sohbet ederken, Fetullahçı casusluk ve terör örgütünün devletten tasfiyesinin yeterince önemsenmediğini gördüm.

Bir arkadaş, bir tarikatın temizlenmesinin ardından yerini bir başka tarikatın aldığını belirtti. Ayrıca, imam hatip okullarının ve öğrencilerinin sayısındaki artışa dikkat çekerek, ülkenin çok kötüye gittiğini ileri sürdü.

Ben de tam tersini anlatmaya çalıştım, Türkiye’de son derece önemli gelişmelerin yaşadığını, arkadaşımın yanlışının emperyalizm olgusunu ve sınıf mücadelesi gerçeğini gözardı etmek olduğunu söyledim.

TARİKATLAR VE EMPERYALİZM

Türkiye’de gericiliğin gerisinde emperyalizm vardır.

1917 Ekim Devrimi sonrasında “Müslüman Komünistler” ve “Kızıl Şeriatçılar” çıkmıştı. Ancak komünistlerle İslamcılar arasındaki bu işbirliği daha sonraki yıllarda bozuldu. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hükümet ücretlere nasıl müdahale eder? 15 Ekim 2019 | 52 Okunma Hükümet ücretlere nasıl müdahale eder? 15 Ekim 2019 | 149 Okunma Hükümet ücretlere nasıl müdahale eder? 15 Ekim 2019 | 81 Okunma Ahiler ve mevlana 14 Ekim 2019 | 271 Okunma Türk-İş geçmişte neleri savunuyordu? Emek platformu programı 12 Ekim 2019 | 102 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar